Ανασχηματισμός: Στις 12:00 οι ανακοινώσεις για τη νέα σύνθεση της κυβέρνησης -Οι τελευταίες πληροφορίες
Πολιτική
04/01/2021 | 09:45

Στις 12:00, στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, θα πραγματοποιηθούν ανακοινώσεις για τη νέα σύνθεση της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες:

Νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος, εκτός απροόπτου αναμένεται να οριστεί ο βουλευτής Επικρατείας Χρήστος Ταραντίλης. Αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος παραμένει η Αριστοτελία Πελώνη. Ο Στέλιος Πέτσας μετακομίζει από το Μαξίμου. Αναβαθμίζεται σε αν.υπουργό σε οικονομικό υπουργείο.

*Στο υπουργείο Υγείας παραμένει υπουργός ο Βασίλης Κικίλιας ο οποίος αναλαμβάνει αποκλειστικά το project του εμβολιασμού σε στενή συνεργασία με τον Μάριο Θεμιστοκλέους που έχει συμβάλει σημαντικά στην εκπόνηση του σχεδίου και την πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θειδωρίδου. Η πιστή εφαρμογή του φιλόδοξου σχεδίου χωρίς παρατράγουδα που θα αμαυρώσουν την εικόνα της κυβέρνησης, αποτελεί εθνικό στοίχημα με εκλογική στόχευση. Εάν αποτύχει πιθανόν να οδηγήσει στην ήττα τη ΝΔ ενώ αντίθετα η επιτυχία του θα παίξει κρίσιμο ρόλο για μια νίκη ακόμη.

υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης αναβαθμίζεται σε αν.υπουργό και αναλαμβάνει τα νοσοκομεία και την αναβάθμιση του ΕΣΥ.

υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας όπως και ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος παραμένουν στα κρίσιμα πόστα τους. Παραμένει και ο αν.υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης όπως και ο υφυπουργός Κώστας Φραγκογιάννης. Για θέση υφυπουργού ακούγονται τα ονόματα των νεοεκλεγέντων βουλευτών Δημήτρη Καιρίδη, Τάσου Χατζηβασιλείου και Άγγελου Συρίγου.

*Από το υπουργείο Εσωτερικών αποχωρεί ο Τάκης Θεοδωρικάκος αλλά μέχρι χθες δεν υπήρχε κάποια διαρροή αν θα μετακινηθεί σε άλλο υπουργείο ή εάν μείνει εκτός κυβέρνησης.

 *Ο υφυπουργός Θοδωρής Λιβάνιος μπορεί να αναβαθμιστεί σε υπουργό αλλά και να αναβαθμιστεί με μετακίνηση σε άλλο υπουργείο. Οι μετοχές του είναι ψηλά στο χρηματιστήριο του Μαξίμου.

υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης ακούγεται για το υπουργείο Εσωτερικών.

*Αμετακίνητοι παραμένουν μεταξύ άλλων οι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοίδης, Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης, Μεταφορών και Υποδομών Κώστας Καραμανλής, Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη κα.

*Παραμένουν στην κυβέρνηση το πιο πιθανόν στα ίδια υπουργεία αλλά και με ενδεχόμενο μετακίνησης οι υπουργοί Κωστής Χατζηδάκης και Νίκη Κεραμέως.

*Από το καλοκαίρι ήταν στο τραπέζι η απομάκρυνση του υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη με τον Θόδωρο Ρουσόπουλο να τον διαδέχεται. Ο πρώην υπουργός Επικρατείας του Κώστα Καραμανλή θεωρείται μπαλαντέρ με την πλούσια κυβερνητική εμπειρία που διαθέτει, οπότε μπορεί να τοποθετηθεί και σε άλλο κυβερνητικό πόστο.

Σπήλιος Λιβανός, ο Κώστας Κατσαφάδος, ο Σταύρος Καλαφάτης, ο Γιάννης Μπούγας, ο Σταύρος Καλογιάννης, ο Θανάσης Δαβάκης, ο Μανούσος Βολουδάκης είναι μεταξύ των βουλευτών της ΝΔ που ακούγονται για θέσεις υφυπουργών.

*Θα υπάρχει άρωμα γυναίκας. Ακούγονται τα ονόματα της Άννας Καραμανλή, της Μαρίας Κεφάλα, της Σοφίας Βούλτεψη, της Ζέττας Μακρή, της Έλενας Ράπτη κ.α

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ