Όλα τα ονόματα
Ανασχηματισμός: Ποιοι είδαν την πόρτα της εξόδου – Οι ηχηρές αποχωρήσεις
Πολιτική
04/01/2021 | 13:00

Εκτός κυβερνητικού σχήματος έμειναν αρκετά πρόσωπα ανάμεσά τους και δύο κορυφαίοι πρώην – πλέον – υπουργοί όπως ο Τάκης Θεοδωρικάκος και ο Γιάννης Βρούτσης.

Πρωτοκλασσάτα ονόματα έμειναν εκτός του νέου κυβερνητικού σχήματος με δύο από τις αποχωρήσεις να χαρακτηρίζονται… ηχηρές.

Σημαντικότερες αποχωρήσεις είναι αυτές των Τάκη Θεοδωρικάκου και ΓιάννηΒρούτση.

Η αποχώρηση του κ. Θεοδωρικάκου από το υπουργείο Εσωτερικών προκάλεσε αίσθηση καθώς θεωρούνταν στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού. Είχε άλλωστε, διαδραματίσει σημαντικό ρόλο την περίοδο που η Νέα Δημοκρατία βρισκόταν στην αντιπολίτευση έχοντας διατελέσει σε θέση κοντά στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η θητεία του στο υπουργείο Εσωτερικών χαρακτηρίστηκε από την αλλαγή του εκλογικού νόμου, με την κατάργηση της απλής αναλογική και την εμβληματική νομοθέτηση της ψήφου των αποδήμων. Παράλληλα, προχώρησε σε σημαντικές μεταρρυθμίσεις στο επίπεδο της τοπικής αυτοδιοίκησης μέσω του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» ενώ εκκρεμεί η ψήφιση για τις αλλαγές στον ΑΣΕΠ.

Εκτός κυβέρνησης μένει και ο μέχρι πρότινος υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης ο οποίος προορίζεται για κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος.

Ο κ. Βρούτσης ανέλαβε μεγάλο βάρος την περίοδο της πανδημίας και παράλληλα συγκέντρωσε πολλές φορές τα πυρά της αντιπολίτευσης, η οποία ζήτησε αρκετές φορές την παραίτησή του. Σημαντική και η αποχώρηση του μέχρι πρότινος αναπληρωτή υπουργού Μετανάστευσης, Γιώργου Κουμουτσάκου.

Ο υφυπουργός Παιδείας Βασίλης Διγαλάκης, ο υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γρηγόρης Ζαριφόπουλος, ο υφυπουργός Τουρισμού, Μάνος Κόνσολας είναι οι άλλες αποχωρήσεις.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ