Ανασχηματισμός: Διπλό όχι από υπουργούς να αναλάβουν το Πολιτικής Προστασίας μετά την άρνηση του Ευάγγελου Αποστολάκη
Πολιτική
31/08/2021 | 15:47

Σε «ηλεκτρική καρέκλα» εξελίσσεται το νεοσύστατο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας μετά τα όσα έγιναν με τον Ευάγγελο Αποστολάκη, που αρχικά, όταν ανακοινώθηκε ο ανασχηματισμός, θα ήταν ο νέος υπουργός αλλά μετά… αρνήθηκε!

Μετά την απόφαση «βόμβα» του Ευάγγελου Αποστολάκη να μη δεχτεί τελικά τη θέση του υπουργού Πολιτικής Προστασίας (όπως ανακοινώθηκε από τον Γιάννη Οικονόμου κατά τον ανασχηματισμό), στην κυβέρνηση άρχισαν να ψάχνουν τον αντικαταστάτη του. Αλλά η αναζήτηση αποδεικνύεται πολύ δύσκολο task!

Αποκλειστικές πληροφορίες του newsit.gr αναφέρουν ότι από το Μέγαρο Μαξίμου έγιναν κρούσεις σε δυο εν ενεργεία υπουργούς, στους οποίους προτάθηκε να αναλάβουν το νεοσύστατο υπουργείο. Αλλά και οι δυο αρνήθηκαν να αφήσουν τα χαρτοφυλάκιά τους.

Άλλες πληροφορίες, που μένει να επιβεβαιωθούν όμως, αναφέρουν επίσης ότι μετά το όχι των δυο υπουργών, έγινε κρούση και σε άλλα δυο πρόσωπα: έναν πανεπιστημιακό και έναν βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας. Αλλά η κατάληξη ήταν ίδια: αρνήθηκαν και οι δυο.

Για την ώρα, το βάρος θα το σηκώσει ο Τάκης Θεοδωρικάκος,  που ανέλαβε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Μετά την τελική άρνηση του Ευάγγελου Αποστολάκη να γίνει υπουργός Πολιτικής Προστασίας, οι αρμοδιότητες παραμένουν στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και μέχρι να βρεθεί κάποιος να αναλάβει, ο Τάκης Θεοδωρικάκος θα διατηρήσει το σύνολο των αρμοδιοτήτων.

Τον δε επιχειρησιακό συντονισμό έχει ο σημερινός Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας.

Πηγή: newsit.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer