ΑΝΑΣΑ: Αντιδημοκρατικό και περιοριστικό μέτρο η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου «διά περιφοράς» και η μη συζήτηση των επερωτήσεων
Πολιτική
25/03/2020 | 13:51

Την αντίθεσή της με όποια επιλογή συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων «δια περιφοράς» εκφράζει η ΑΝΑΣΑ, επισημαίνοντας ότι υπάρχει η τεχνολογική ευχέρεια για συνεδριάσεις με τρόπο που να επιτρέπει τον διάλογο και την διεπικοινωνία. Η ΑΝΑΣΑ εκφράζει επίσης την διαμαρτυρία της για την επιλογή της περιφερειακής αρχής να μην απαντά στις επερωτήσεις των παρατάξεων δια ζώσης, αλλά να τις παραπέμπει σε γραπτή απάντηση. Η επιλογή μάλιστα του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου να μην αναρτώνται καν στην ημερήσια διάταξη οι επερωτήσεις, αποτελεί αντιδημοκρατικό και περιοριστικό μέτρο.

Συγκεκριμένα, σε επιστολή του προς τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο επικεφαλής της ΑΝΑΣΑ και πρώην Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος, αναφέρει:

Ως παράταξη της ΑΝΑΣΑ επιθυμούμε να εκφράσουμε την αντίθεση μας στην οποιαδήποτε επιλογή για συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων «διά περιφοράς».

Οι δυσκολίες που υφίστανται, εξ αιτίας των μέτρων που έχουν ληφθεί για τον περιορισμό της διασποράς του covid-19, δεν μπορούν να χρησιμοποιούνται ως άλλοθι για  εγκατάλειψη της δημοκρατικής και διαφανούς λειτουργίας των συλλογικών οργάνων. Η σύγχρονη τεχνολογία παρέχει όλες τις ευχέρειες για την διεξαγωγή των συνεδριάσεων με τρόπο που να επιτρέπει τον διάλογο και την διεπικοινωνία πριν την λήψη των αποφάσεων.

Ως ΑΝΑΣΑ επιθυμούμε ακόμη να εκφράσουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για την επιλογή της περιφερειακής αρχής να μην απαντά απ’ ευθείας στις επερωτήσεις αλλά να τις παραπέμπει στην «γραπτή απάντηση», άγνωστο πότε βέβαια! Και το χειρότερο και πλέον αντιδημοκρατικό μέτρο αποτελεί η απόφαση του προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου να μην  αναρτηθούν καν στην ημερήσια διάταξη οι επερωτήσεις αυτές. Είναι προφανής η προσπάθεια της περιφερειακής αρχής να εμποδίσει  την δημοσιοποίηση των επερωτήσεων  και να την περιορίσει ως μια υπόθεση περίπου… ιδιωτικού χαρακτήρα μεταξύ του επερωτώντος και της Περιφερειάρχη!

Ζητούμε από τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου την άμεση ανάρτηση των επερωτήσεων όλων των παρατάξεων στην ημερήσια διάταξη της προσεχούς συνεδρίασης του οργάνου.

Θεόδωρος Γαλιατσάτος

Περιφερειακός Σύμβουλος

επικεφαλής ΑΝΑΣΑ

τ. Περιφερειάρχης Ι.Ν.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΡΧΩΝ

ΑΝΑΣΑ για τα Ιόνια Νησιά

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer