Αυτά είναι τα νέα μέλη της Επιτροπής
Ανανεώθηκε η θητεία του Ναπολέοντα Μαραβέγια στην Επιτροπή του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής
Οικονομία
30/03/2018 | 21:02

Τα νέα μέλη που θα πλαισιώσουν τον Επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή, Φραγκίσκο Κουτεντάκη, εξέλεξε η αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.

Με τις ψήφους όλων των κομμάτων πλην ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή, ανανεώθηκε η θητεία του καθηγητή Ναπολέοντα Μαραβέγια, με ψήφους 20 υπέρ, ένα παρών και ένα κατά. Από τις 8 υποψηφιότητες για τις 3 θέσεις της επιστημονικής επιτροπής προκρίθηκαν οι: Αθανάσιος Ταγκαλάκης, Παναγιώτης Κωνσταντίνου και Άγγελος Κανάς.

Στην εισήγηση του πάντως, ο νέος επικεφαλής Φραγκίσκος Κουτεντάκης είπε ότι αντιλαμβάνεται την καχυποψία και την δυσπιστία της αντιπολίτευσης απέναντι στο πρόσωπο του, υποστηρίζοντας ότι για αυτόν η νέα θέση είναι μια πρόκληση που θα αποδείξει ότι μπορεί να την αντιμετωπίσει. «Το γραφείο δεν λαμβάνει αποφάσεις εκφράζει γνώμη και η όλη επιτυχία θα κριθεί από το κατά πόσον η άποψη του λαμβάνεται σοβαρά υπόψη» είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι δεν είναι προϋπόθεση αν είναι υπέρ η κατά της κυβερνητικής πολιτικής.

Σημειώνεται ότι ο κ Κουτεντάκης ήταν μέχρι πρόσφατα ΓΓ του Υπουργείου Οικονομικών, επιλογή που είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στην αντιπολίτευση.

«Θα πρέπει το γραφείο να έχει αντικειμενικές εκθέσεις, είναι καλό σημάδι όταν αυτές προκαλούν δυσανεξία στην εκάστοτε κυβέρνηση» επεσήμανε ο βουλευτής του Ποταμιού, Γιώργος Αμυράς, σημειώνοντας ωστόσο ότι τον κλόνισε η αξιοπιστία ενός εκ των υποψηφίων, του Διονύση Χιόνη, που πρόσφατα ανέβασε tweet υπέρ της δραχμής, χαρακτηρίζοντας τον καραμπινάτο δραχμιστή. Απαντώντας πάντως, ο κ Κουτεντάκης είπε ότι δεν θα μπορούσε να απορρίψει εκ των προτέρων τις αιτήσεις που εστάλησαν, ωστόσο όπως φάνηκε απο τον κατάλογο των προτεινόμενων που ψήφισαν οι εκπρόσωποι των κομμάτων, ο κ Χιόνης δεν συμπεριελήφθη στις επιλογές του νέου επικεφαλής.

Πηγή: athina984

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ