
Ο Σύνδεσμος Οινοποιών Κεφαλονιάς καλεί τους αμπελουργούς, τους ανθρώπους του κλάδου του κρασιού καθώς και τους τοπικούς φορείς να παρακολουθήσουν το 4o Kefalonia Wine Hub -“Λειψυδρία – η διαχείριση νερού και η τεχνική στο αμπέλι”, αυτό το Σάββατο 14 Ιουνίου στην αίθουσα εκδηλώσεων Βαλλιανείου Επαγγελματικής Σχολής στο Ληξούρι, 11:00-13:00.
Καλεσμένοι από το εξωτερικό αλλά και από την Ελλάδα θα μιλήσουν για αυτό το σημαντικό θέμα, για τεχνικές άρδευσης στους αμπελώνες και τεχνικές στο αμπέλι.
Συγκεκριμένα ομιλητές είναι ο διευθυντής αμπελουργίας του Família Torres Mauro Sirvent και ο οινολόγος Martí Roig, ο οινοποιός Itay Lahat, ο γεωπόνος Στέργιος Γιάννος, ενώ την έναρξη της ημερίδας θα εισηγηθεί ο κ. Αργύριος Γεράκης, Ακαδημαϊκός Υπότροφος Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων του Ιονίου Πανεπιστημίου.
Θα παρουσιαστεί επίσης βίντεο στο οποίο μιλάνε για το θέμα της λειψυδρίας γνωστοί οινοποιοί και επαγγελματίες του κρασιού από την Ελλάδα, την Ισπανία και την Κύπρο.
Σάββατο 14 Ιουνίου, 11:00-13:00
Στην αίθουσα εκδηλώσεων Βαλλιανείου Επαγγελματικής Σχολής, Ληξούρι.
Ανοιχτό και δωρεάν προς το κοινό.
Το Kefalonia Wine Hub πρόκειται μια ημερίδα με για ομιλίες καταξιωμένων επαγγελματιών πάνω στο κρασί και την αμπελουργία, για θέματα τα οποία απασχολούν τον κλάδο. Με αυτό ο Σύνδεσμος Οινοποιών Κεφαλονιάς έχει ως στόχο να δώσει χώρο στη συζήτηση αυτών των θεμάτων και να τα προβάλει πανελλαδικά. Στόχος της δράσης αυτής είναι να γίνει η Κεφαλονιά ένα hub για το κρασί, ένα κέντρο δηλαδή της συζήτησης για το κρασί στην Ελλάδα.
Συνδιοργάνωση Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, Δήμος Αργοστολίου.
Με την υποστήριξη Δήμος Ληξουρίου και Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς και Ιθάκης.
Περισσότερες πληροφορίες στο facebook και Instagram @kefaloniawinemakers.
www.kefaloniawinemakers.gr