Στον απόηχο των ανακοινώσεων για απαγόρευση της κυκλοφορίας
Αλλάζουν ωράριο τα σούπερ μάρκετ – Παπαθανάσης: Θα κλείνουν στις 20:30
Κοινωνία
12/11/2020 | 13:22

Από την ερχόμενη Δευτέρα τα σούπερ μάρκετ θα κλείνουν στις 20:30, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκο Παπαθανάση.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, στον απόηχο των ανακοινώσεων για απαγόρευση της κυκλοφορίας σε όλη τη χώρα στο διάστημα από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί, αρχής γενομένης από την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου, ο κ. Παπαθανάσης εξήγησε ότι τα σούπερ μάρκετ από την ερχόμενη Δευτέρα θα κλείνουν στις 20:30 το βράδυ.

Επιπλέον, τόνισε ότι θα παραμείνουν κλειστά την ερχόμενη Κυριακή, 15 Νοεμβρίου, που ήταν προγραμματισμένα να ανοίξουν.

Απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 21:00 – Για ποιους λόγους επιτρέπεται να βγούμε

Υπενθυμίζεται ότι από την Παρασκευή τίθεται σε ισχύ το μέτρο απαγόρευσης κυκλοφορίας μετά τις 9 το βράδυ. Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, ο λόγος του νέου περιορισμού βασίζεται στη διαπίστωση ότι πραγματοποιούνται περιττές μετακινήσεις, κυρίως σε σπίτια που αυξάνουν την κινητικότητα και άρα διευκολύνουν τη μετάδοση του ιού.

Για αυτούς τους 3 λόγους θα επιτρέπεται να κυκλοφορούμε μετά τις 9:

-Υγείας
-Εργασίας
-Βόλτα κατοικίδιου

Στην περίπτωση μετακίνησης για λόγους υγείας, ισχύει η αποστολή SMS προς το 13033 με κωδικό 1 και SMS με κωδικό 6 για συνοδεία κατοικίδιου ζώου. Οσον αφορά αυτούς που εργάζονται, χρειάζονται την βεβαίωση εργαζομένου για την μετακίνησή τους.

“Μετά τις 9:00 το βράδυ και μέχρι τις 5:00 το πρωί, μετακίνηση μόνο για εργασία, εξαιρετικές περιπτώσεις υγείας (SMS με κωδικό 1) και μικρή βόλτα κατοικίδιου πλησίον της οικίας μας με SMS με κωδικό 6”, τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ