Το σύνολο των έργων θα έχει ολοκληρωθεί έως το καλοκαίρι του 2019
Αλλάζουν όλα στο αεροδρόμιο Κεφαλονιάς -Ολοκληρώνεται ο αεροδιάδρομος -Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα της Fraport
Κοινωνία
16/01/2018 | 17:24

Εργα αναβάθμισης έχουν ξεκινήσει στο αεροδρομίου Κεφαλονιάς «Αννα Πολλάτου», στο πλαίσιο της αναβάθμισης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων που βρίσκονται υπό την διαχείριση της Fraport Greece.

Ανάμεσα στις παρεμβάσεις που έχουν ήδη ξεκινήσει στο αεροδρόμιο περιλαμβάνονται επισκευή του Πύργου Ελέγχου Εναέριας Κυκλοφορίας, επισκευές στο υπάρχον κτήριο (στεγανοποίηση, εργασίες στα τοιχώματα και στα θεμέλια κ.ά.), αντικατάσταση του Συστήματος Οπτικών Αναγγελιών Πτήσεων (FIDS), καθαρισμός των κύριων τάφρων αποστράγγισης στον χώρο ελεγχόμενης πρόσβασης, εργασίες αναβάθμισης του οδοστρώματος στον κύριο διάδρομο προσγείωσης – απογείωσης του αεροδρομίου. Μάλιστα εντός του επόμενου 20ημέρου το συγκεκριμένο έργο θα έχει ολοκληρωθεί.

Καθώς τα ακραία τμήματα του διαδρόμου προσγείωσης – απογείωσης έχουν υπερβεί τον χρόνο ζωής τους, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, ενώ το μεσαίο τμήμα του παρουσιάζει προβλήματα ομαλότητας και ολισθηρότητας, η Fraport Greece προχώρησε στην αντικατάσταση των ασφαλτοταπήτων του διαδρόμου και της πίστας στάθμευσης των αεροσκαφών με νέες ασφαλτικές στρώσεις υψηλής αντοχής. Επιπλέον, η νέα διαγράμμιση της πίστας στάθμευσης αεροσκαφών και του διαδρόμου θα συμμορφώνεται πλήρως με τις νέες απαιτήσεις πιστοποίησης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασφάλειας της Αεροπορίας (EASA).

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι λόγω των εργασιών αναβάθμισης στον διάδρομο προσγείωσης – απογείωσης, το αεροδρόμιο Κεφαλονιάς “Άννα Πολλάτου” λειτουργεί με περιορισμένο μήκος διαδρόμου. Ωστόσο, η λειτουργία του αεροδρομίου δεν έχει διακοπεί, καθώς το τμήμα του διαδρόμου που παραμένει ανοιχτό, έχει τη δυνατότητα να εξυπηρετήσει τους αναμενόμενους τύπους αεροσκαφών.

Το σύνολο των έργων αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως το καλοκαίρι του 2019. Σε αυτά περιλαμβάνονται επίσης κατεδάφιση του υπάρχοντος Τερματικού Σταθμού και κατασκευή νέου κτηρίου 10.652 τ.μ., κατασκευή νέου Σταθμού Διάσωσης και Πυρόσβεσης, εγκατάσταση αυτόματου συστήματος ελέγχου αποσκευών (HBS inline screening), κατασκευή νέου Σταθμού Επεξεργασίας Λυμάτων και μετεγκατάσταση αποχετευτικού συστήματος, διαμόρφωση εξωτερικών χώρων.

Αναφορικά με την αύξηση της δυναμικότητας και της χωρητικότητας του αεροδρομίου, οι σταθμοί check-in θα αυξηθούν κατά 71% (12 έναντι 7 σήμερα), ενώ οι πύλες του αεροδρομίου θα διπλασιαστούν (6 έναντι 3 σήμερα). Διπλάσια θα είναι και τα σημεία ασφαλείας και ελέγχου του αεροδρομίου (από 2 σήμερα σε 4).

Οι φωτογραφίες είναι του Σπύρου Σακαλή -Πληροφορίες από ΑΠΕ
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer