Ενδιαφέρον στην Κεφαλονιά από Μ. Βρετανία
Αλλάζει δειλά δειλά η εικόνα στο Real Estate και στην ενοικίαση βίλας στη μετά κορονοϊό εποχή -Τι αναφέρουν οι ειδικοί
Τουρισμός
19/07/2020 | 15:29

Αισιόδοξος για την μετά κορονοϊο εποχή στο χώρο του τουρισμού και του real estate είναι ο Γιώργος Διαμαντής, υπεύθυνος ενός από τα μεγαλύτερα μεσιτικά γραφεία της Κεφαλονιάς, σε μια μίνι συνέντευξη που παραχώρησε στο ekefalonia.

Όπως αναφέρει, οι εκτιμήσεις το 2019 για τα νησιά μας ήταν εντυπωσιακές. Δυστυχής η πανδημία του κορονοϊού έβαλε «φρένο» στα σχέδια το 2020.

Ωστόσο,  η κτηματαγορά βρίσκεται σε ανοδική πορεία, ενώ όπως επισημαίνει ο κ. Διαμαντής, σιγά-σιγά με δειλά βήματα γίνονται οι πρώτες κρατήσεις σε βίλες.

Μάλιστα, για την επόμενη χρονιά υπάρχει αισιοδοξία ότι η Κεφαλονιά και η Ιθάκη θα επανέλθουν στα φυσιολογικά τους επίπεδα.

 

Ας δούμε τι αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Διαμαντής:

Ποια είναι η εικόνα του real estate και της ενοικίασης βίλας γενικά σε Κεφαλονιά και Ιθάκη;

Τα πανέμορφα  αυτά στολίδια του Ιονίου σε αριθμητική σειρά αποτελούν το πέμπτο και έκτο νησί αντίστοιχα σε σειρά κατάταξης, όπου το real estate είναι θησαυρός, με βάση τα στατιστικά στοιχεία του 2019. Οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές στην πλειοψηφία τους προέρχονται από Μεγάλη Βρετανία, Ιταλία και Η.Π.Α.
Επιπλέον σύμφωνα και με πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας Guardian η Κεφαλονιά βρίσκεται στη λίστα με τις 40 καλύτερες ενοικιαζόμενες βίλες της Ευρώπης για διακοπές.

Τι επιπτώσεις προκάλεσε ο κορονοϊος στο real estate και τον τουρισμό σε Κεφαλονιά και Ιθάκη;

Ο κορονοϊος αποτέλεσε το μοναδικό ανασταλτικό παράγοντα στην οικονομία  των δυο αυτών νησιών.
Στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο που διανύουμε, η κτηματαγορά βρίσκεται σε ανοδική πορεία, όπως και το γεγονός πως σιγά-σιγά με δειλά βήματα γίνονται οι πρώτες κρατήσεις σε βίλες, τις οποίες σε σχέση με μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες προτιμούν οι τουρίστες, εφόσον θεωρούν πως η διαμονή τους σ αυτές θα είναι πιο ασφαλής. Πρέπει να σημειωθεί όμως πως οι κρατήσεις στην πλειοψηφία τους είναι ολιγοήμερες και οι τιμές φυσικά χαμηλότερες.

Ας είμαστε όλοι μας αισιόδοξοι πως τα πράγματα θα πάνε καλύτερα, ώστε να μη βιώσουμε ανάλογες καταστάσεις με αυτές της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα.

Εύχομαι υπομονή και πάνω απ όλα υγεία σε όλους μας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer