Πλήθος κόσμου στο Παλιοχέρσο
Άξιος ο Ιωάννης! -Νέα χειροτονία Διακόνου στην Κεφαλλονιά [εικόνες+βίντεο]
Εκκλησία
07/01/2018 | 21:04

Της Γιάννας Κουλουμπή

“Άξιος” αναφώνησαν με συγκίνηση οι πιστοί σήμερα το πρωί κατά τη διάρκεια της χειροτονίας εις Διάκονον του Ιωάννη (ή κατά κόσμον Κωνσταντίνου Κοψίνη), στην ιερά μονή Παλαιοχέρσου Ερύσσου, στη βόρεια Κεφαλλονιά.

Η χαρά είναι μεγάλη, αφού η δύσκολη περιοχή της Ερύσσου αποκτά μετά από πολλά χρόνια ένα νέο Διάκονο, μαζί φυσικά και η Μητρόπολη Κεφαλληνίας, η οποία είναι γνωστό ότι βιώνει το πρόβλημα της υποστελέχωσης, όπως και άλλες Μητροπόλεις στην χώρα μας.

Ο Ιωάννης εκάρη Μοναχός την Πέμπτη , 4 Ιανουαρίου 2018, κατά τη διάρκεια του Μ. Εσπερινού και σήμερα το πρωί χειροτονήθηκε Διάκονος από τον Μητροπολίτη Κεφαλληνίας, κ. Δημήτριο.

Ο Σεβασμιότατος ευχήθηκε στον Ιωάννη να πορεύεται πάντα με πρότυπο το Χριστό, να μην “παραθεωρεί” ποτέ κανέναν άνθρωπο, ακόμη κι εκείνους που θα τον “υβρίσουν”. Από την πλευρά του, ο πνευματικός του, π. Χαράλαμπος Χαρίτος, ιδιαίτερα συγκινημένος του ευχήθηκε να λάμπει ανάμεσα στους ανθρώπους με το ήθος και το παράδειγμά του.

Την τελετή παρακολουθούσαν με δάκρυα χαράς και οι γονείς με την αδερφή του νέου Διακόνου, οι οποίοι αξίζει να αναφέρουμε ότι του στάθηκαν από την πρώτη στιγμή που τους εξέφρασε την επιθυμία να γίνει κληρικός. Εξάλλου, ποια μεγαλύτερη τιμή για μια οικογένεια από το να έχει έναν κληρικό στα μέλη της…

Σημαντικό: Πιστός στην δέσμευσή του από την πρώτη ημέρα της ενθρόνισής του, ο Μητροπολίτης Κεφαλληνίας, κ. Δημήτριος, εστιάζει στο πνευματικό έργο του, χειροτονώντας τον τρίτο κατά σειρά διάκονο μέσα σε δύο χρόνια.

Λίγα λόγια για τον Διάκονο Ιωάννη:

Γεννήθηκε το έτος 1989, έχει αποφοιτήσει από το Γενικό Λύκειο Μεσοβουνίων Ερύσσου, έχει παρακαλουθήσει τα Μαθήματα του Εκκλησιαστικού Ι.Ε.Κ. παρά τη Ριζαρείω Εκκλησιαστική Σχολή εις Αθήνας και εκτελέσει τις Στρατιωτικές του υποχρεώσεις εις την ΜΠΜΠ ως Στρατιώτης Πυροβολικού εις την Λήμνον το έτος 2009.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer