Το άρθρο του Παύλου Παπαδάτου δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "Real News"
Ακριβής εικόνα της καταρρέουσας χώρας μας!
Πολιτική
16/04/2018 | 09:52

Του Παύλου Παπαδάτου

Σχεδόν σε καθημερινή βάση ακούμε ότι χιλιάδες πτυχιούχοι νέοι μας φεύγουν για να αναζητήσουν δουλειά στο εξωτερικό ή κάποιες χιλιάδες είναι χωρίς δουλειά ή είναι γκαρσόνιαή κάνουν δουλειές του ποδαριού.

Ζούμε σε μια χώρα που κάποιες σχολές όπως η Πάντειος, η Ανωτάτη Εμπορική, η Βιομηχανική Σχολή Πειραιώς σε μία νύχτα ονομάστηκαν πανεπιστήμια, ενώ σύντομα τα ΤΕΙ πρόκειται να αλλάξουν τις πινακίδες τους και θα αποκαλούνται και αυτά πανεπιστήμια και οι καθηγητές τους πανεπιστημιακοί! Φθάσαμε λοιπόν στο σημείο να έχουμε στην Ελλάδα έναν δικηγόρο για κάθε 250 Έλληνες, ενώ στην Ευρώπη αντιστοιχεί ένας δικηγόρος για κάθε 1540κατοίκους. Με άλλα λόγια, τομεγαλύτερο ποσοστό των Ελλήνων δικηγόρων ή θα φυτοζωούν, ή θα φύγουνστο εξωτερικό ή θα γίνουν γκαρσόνια.Που βρίσκεται συνεπώς έκπληξη;

Το ίδιο περίπου συμβαίνει με γιατρούς, θεολόγους,θεατρολόγους, δημοσιογράφους,μηχανικούς, αρχιτέκτονες, φαρμακοποιούς, χημικούς…Σε κάθε τομέα η Ελλάδα έχειτουλάχιστον διπλάσιο έως και τετραπλάσιο αριθμό από τονευρωπαϊκό μέσο όρο. Αν σεαυτούς τους χιλιάδες που ταλαιπωρούνται να αποκτήσουν το πτυχίο της ανεργίας προσθέσουμε και τους χιλιάδες άλλους που παίρνουν πτυχία «ευκαιρίας» από τρίτες χώρες, όπως από Ρουμανία –ακόμη και νομικά σπουδάζουν εκεί!- Κύπρο, Σερβία και κάτι άλλα«κολλέγια» και δήθεν ιδιωτικά πανεπιστήμια που ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια στηνΕλλάδα,το αποτέλεσμα είναι τραγικό και πολλοί πτυχιούχοι θα πρέπει να θεωρούν εαυτούςτυχερούς ακόμη και αν βρουν δουλειά ως γκαρσόνια. Και τι κάνει η κυβέρνηση; Αντί ναμειώσει τους εισακτέους στα «πανεπιστήμια», φέτος τους αυξάνει. Ψήφοι, γαρ!!! Την ίδιαστιγμή οι ελληνικές «πανεπιστημιακές» σχολές δεν κάνουν καμία προσαρμογή στις ανάγκεςτης αγοράς και συνεχίζουν να «παράγουν» άνεργους ονειροπόλους!

Δυστυχώς η κυβέρνηση με τον ίδιο τρόπο αντιμετωπίζει και το πρόβλημα της υπογεννητικότητας. Έτσι, σχεδιάζει να δώσει ιθαγένεια σε 800.000 μετανάστες διαφόρωνχρωμάτων και θρησκειών, έχοντας φυσικά ως πρώτιστο μέλημά της να αποσπάσει την ψήφοτους. Δηλαδή πολύ σύντομα στις εκατοντάδες άλλες χιλιάδες ελληνοποιημένων αλλοδαπώνθα προστεθεί ένας επιπλέον μεγάλος αριθμός αλλοδαπών που θα ισοδυναμεί με το 8% τουελληνικού πληθυσμού! Η μεγάλη μάλιστα πλειοψηφία των νέων αυτών «Ελλήνων» θα είναι απόμουσουλμανικές χώρες. Την ίδια ώρα όχι μόνο δεν υπάρχει καμία μέριμνα για τις πολύτεκνεςοικογένειες, αλλά συν τοις άλλοις «τιμωρούνται» φορολογικά όσοι έχουν περισσότερα απότρία παιδιά!

Σημείωση: Αν περάσετε έξω από το κτίριο της νομικής σχολής και δείτε τον περιβάλλοντα χώρο, τα ανθρώπινα ράκη που συχνάζουν εκεί αλλά και την εικόνα του ίδιου του κτιρίου,μην εκπλαγείτε. Είναι η ακριβής εικόνα της καταρρέουσας χώρας μας. Πραγματικό κατάντημα.

*Το άρθρο του Παύλου Παπαδάτου δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “Real News”

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia