Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου
«Ακόμη και τώρα η κυβέρνηση αρνείται να επιτάξει μεγάλες ιδιωτικές κλινικές και καταφεύγει στον γιατρό της γειτονιάς»
Κοινωνία
23/03/2021 | 20:00

Το Σωματείο εργαζομένων του ΓΝΚ στέκεται αλληλέγγυο και  υιοθετεί  πλήρως τα δελτία τύπου και τις προτάσεις  της  ολομέλειας των προέδρων  των Ιατρικών Συλλόγων  και του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου καθώς και της ΟΕΝΓΕ και των λοιπών  συνδικαλιστικών ενώσεων των υγειονομικών  αλλά και του   οικείου  Ιατρικού  Συλλόγου  Κεφαλληνίας και Ιθάκης.

Οι  προτάσεις του ΠΙΣ είναι:

1.            Άμεση πρόσληψη όλων των ειδικευμένων ιατρών που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον και έχουν υποβάλλει δικαιολογητικά για ένταξη στο Ε.Σ.Υ. σε όλες τις προκηρύξεις που εκκρεμούν από παλιά αλλά και σε αυτές που είναι σε εξέλιξη, με τριετή σύμβαση ως επικουρικοί οι οποίοι θα κριθούν μέσα στην τριετία για τη θέση που έχουν υποβάλλει υποψηφιότητα, και όσοι δεν πάρουν θέση θα παραμένουν στο σύστημα σε προσωποπαγείς θέσεις μόνιμα. Οι πιστώσεις υπάρχουν μιας και έχουν προκηρυχθεί οι θέσεις.

2.            Άμεση πρόσληψη όλων των ιατρών που βρίσκονται σε λίστα αναμονής για έναρξη ή συνέχιση της ειδικότητας μέχρι να την ολοκληρώσουν.

3.            Άμεση πρόσληψη όλων των ιατρών που έχουν ολοκληρώσει την άσκησή τους στην ειδικότητα και δεν έχουν δώσει εξετάσεις για να λάβουν τον τίτλο της ειδικότητας λόγω μη εκπλήρωσης της υπηρεσίας υπαίθρου. Να τοποθετηθούν στα Νοσοκομεία για ένα χρόνο και θα δώσουν εξετάσεις για την απόκτηση του τίτλου.

4.            Ειδικευμένοι ιατροί που έχουν ολοκληρώσει την υποχρεωτική τους άσκηση στις Μ.Ε.Θ. των Νοσοκομείων για εξειδίκευση στην Εντατικολογία και αναμένουν να δώσουν εξετάσεις για τη λήψη του τίτλου εξειδίκευσης να τους αποδοθεί ο τίτλος και να ενταχθούν στις ΜΕΘ των Νοσοκομείων, με την υποχρέωση να υπηρετήσουν ένα χρόνο και αν θέλουν να παραμείνουν ως μόνιμοι.

5.            Πλήρης κάλυψη της αστικής ευθύνης των ιατρών του Ε.Σ.Υ., όχι μόνο για τον COVID-19 αλλά για όλα. Απόσυρση της διάταξης Χουλιαράκη – Πολάκη από τις διαδικασίες του Ελεγκτικού Συνεδρίου, δηλαδή τα εντάλματα αποζημιώσεων να καταβάλλονται από τα Νοσοκομεία και να μην μετακυλίωνται στους ιατρούς. Το ίδιο θα ισχύει και για τους ιδιώτες ιατρούς που θα προσφέρουν υπηρεσίες στο Ε.Σ.Υ.

6.            Άμεση επαναπρόσληψη των ιατρών του πρώην ΙΚΑ για να καλύψουν την Πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και τα κενά στο ΕΣΥ

7.            Ενεργοποίηση σύμβασης εθελοντικής εργασίας ΟΛΩΝ των ελευθεροεπαγγελματιών ιατρών της χώρας στο ΕΣΥ ΧΩΡΙΣ αμοιβή.

8.            ΑΜΕΣΗ σύναψη συλλογικής σύμβασης εργασίας με τον ΠΙΣ για πρόσληψη 1000 ιατρών στον ΕΟΠΥΥ

9.            Δέσμευση του Υπουργού Υγείας ότι αμέσως μετά την πάροδο της οξείας φάσης της πανδημίας, θα ξεκινήσει διάλογος με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και ατζέντα με τον Π.Ι.Σ. και τους Ιατρικούς Συλλόγους για όλα τα μεγάλα και χρονίζοντα προβλήματα του χώρου της Υγείας

Υπήρχε  όλος ο χρόνος για ουσιαστική  ενίσχυση του ΕΣΥ.

Πολιτική βούληση  ΔΕΝ υπήρχε.  Αντιθέτως μειωθήκαν οι πιστώσεις για την  υγεία εν μέσω  της πρωτοφανούς κρίσης .

Ακόμη  και τώρα την ύστατη  ώρα της κρίσης η κυβέρνηση αρνείται  να επιτάξει τις  μεγάλες κλινικές  του ιδιωτικού τομέα και καταφεύγει στο επικοινωνιακό και αυταρχικό μέτρο της επίταξης του γιατρού της γειτονιάς. Μέτρο πρόχειρο, εμβαλωματικό  χωρίς ουσία και στόχευση αλλά το χειρότερο  χωρίς αποτέλεσμα.

Είναι ξεκάθαρο ότι θα βρει  απέναντι της όλους τους υγειονομικούς   ενωμένους αλλά και την κοινωνία  που χειμάζεται και υποφέρει  από υγειονομική περίθαλψη πολύ κατώτερη των στοιχειωδών  απαιτήσεων.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                    Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΙΜΑΡΑΣ                                             ΙΩΑΝΝΗΣ ΦΙΣΦΗΣ

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer