Άκης Πετρετζίκης: Τα σαγόνια του Δράκουλα
Μαγειρική
22/10/2021 | 14:01

Συστατικά

Για τα μπισκότα

  • 150 γρ. βούτυρο
  • 150 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 75 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 αβγά, μέτρια
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 280 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1/2 κ.γ. σόδα μαγειρική
  • 100 γρ. κουβερτούρα
  • 100 γρ. κουβερτούρα γάλακτος

 

Για την κρέμα

  • 200 γρ. τυρί κρέμα
  • 50 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.γ. κόκκινο χρώμα ζαχ/κης σε πάστα

 

Για τη σύνθεση

  • 150 γρ. marshmallows, μικρά
  • 30 γρ. κάσιους, κομμένα στη μέση

Μέθοδος Εκτέλεσης

 

Για τα μπισκότα

  • Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, την καστανή και κρυσταλλική ζάχαρη, το αλάτι, και χτυπάμε με το φτερό σε δυνατή ταχύτητα για 3-4 λεπτά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
  • Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ, προσθέτουμε τα αβγά, το εκχύλισμα βανίλιας, και ανακατεύουμε με μια μαρίζ.
  • Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη σόδα, τις κουβερτούρες χοντροκομμένες, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  • Μεταφέρουμε τα στερεά υλικά στον κάδο του μίξερ και ανακατεύουμε με τη μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ, καλύπτουμε με διαφανή μεμβράνη, και βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στον αέρα.
  • Με ένα scoop παγωτού παίρνουμε μείγμα από το μπολ και το τοποθετούμε σε ταψιά με λαδόκολλα.
  • Αφήνουμε μεγάλο κενό ανάμεσά τους γιατί θα απλώσουν πολύ στον φούρνο. Προσοχή! Δεν τα πιέζουμε με τα χέρια μας.
  • Ψήνουμε στον φούρνο για 12-13 λεπτά το κάθε ταψί.
  • Αφαιρούμε τα ταψιά από τον φούρνο και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.

 

Για την κρέμα

  • Βάζουμε σε ένα μπολ το τυρί κρέμα, την άχνη ζάχαρη, το χρώμα ζαχαροπλαστικής, και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

 

Για τη σύνθεση

  • Κόβουμε τα μπισκότα στη μέση, τα αλείφουμε με την κρέμα, βάζουμε γύρω από τα μισά μπισκότα μερικά μικρά marshmallows, τοποθετούμε 2 κάσιους ενδιάμεσα από τα marshmallows, και καπακώνουμε με τα υπόλοιπα μπισκότα.
  • Σερβίρουμε.
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ