Άκης Πετρετζίκης: Τα σαγόνια του Δράκουλα
Μαγειρική
22/10/2023 | 14:00
Συστατικά
Για τα μπισκότα
- 150 γρ. βούτυρο
- 150 γρ. ζάχαρη καστανή
- 75 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 πρέζα αλάτι
- 2 αβγά, μέτρια
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 280 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1/2 κ.γ. σόδα μαγειρική
- 100 γρ. κουβερτούρα
- 100 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
Για την κρέμα
- 200 γρ. τυρί κρέμα
- 50 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 κ.γ. κόκκινο χρώμα ζαχ/κης σε πάστα
Για τη σύνθεση
- 150 γρ. marshmallows, μικρά
- 30 γρ. κάσιους, κομμένα στη μέση
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τα μπισκότα
- Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, την καστανή και κρυσταλλική ζάχαρη, το αλάτι, και χτυπάμε με το φτερό σε δυνατή ταχύτητα για 3-4 λεπτά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
- Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ, προσθέτουμε τα αβγά, το εκχύλισμα βανίλιας, και ανακατεύουμε με μια μαρίζ.
- Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη σόδα, τις κουβερτούρες χοντροκομμένες, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
- Μεταφέρουμε τα στερεά υλικά στον κάδο του μίξερ και ανακατεύουμε με τη μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ, καλύπτουμε με διαφανή μεμβράνη, και βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στον αέρα.
- Με ένα scoop παγωτού παίρνουμε μείγμα από το μπολ και το τοποθετούμε σε ταψιά με λαδόκολλα.
- Αφήνουμε μεγάλο κενό ανάμεσά τους γιατί θα απλώσουν πολύ στον φούρνο. Προσοχή! Δεν τα πιέζουμε με τα χέρια μας.
- Ψήνουμε στον φούρνο για 12-13 λεπτά το κάθε ταψί.
- Αφαιρούμε τα ταψιά από τον φούρνο και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
Για την κρέμα
- Βάζουμε σε ένα μπολ το τυρί κρέμα, την άχνη ζάχαρη, το χρώμα ζαχαροπλαστικής, και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Για τη σύνθεση
- Κόβουμε τα μπισκότα στη μέση, τα αλείφουμε με την κρέμα, βάζουμε γύρω από τα μισά μπισκότα μερικά μικρά marshmallows, τοποθετούμε 2 κάσιους ενδιάμεσα από τα marshmallows, και καπακώνουμε με τα υπόλοιπα μπισκότα.
- Σερβίρουμε.
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
21:49