Άκης Πετρετζίκης: Σπαγγέτι Alfredo
Μαγειρική
10/10/2024 | 15:00

Συστατικά

500 γρ. σπαγγέτι
2 κ.σ. ηλιέλαιο
1 φιλέτο στήθος κοτόπουλου
1/2 κ.γ. σκόρδο, σε σκόνη
αλάτι
πιπέρι
1 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 κ.σ. ελαιόλαδο
20 γρ. βούτυρο
100 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
250 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
50 γρ. νερό
100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη

Για το σερβίρισμα

2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 πρέζα μπούκοβο

Μέθοδος Εκτέλεσης

Βράζουμε τα σπαγγέτι σε μπόλικο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μείον 1 λεπτό.
Σουρώνουμε τα ζυμαρικά, τα ραντίζουμε με το ηλιέλαιο, και τα αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τα χρειαστούμε.
Κόβουμε το στήθος κοτόπουλου σε φέτες πάχους 1 εκ.
Βάζουμε τις φέτες από το στήθος σε ένα μπολ και τις πασπαλίζουμε με το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και το αλεύρι.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο με το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Σοτάρουμε τις φέτες του κοτόπουλου για 2 λεπτά από κάθε πλευρά.
Αφαιρούμε τις φέτες του κοτόπουλου από το τηγάνι και τις αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τις χρειαστούμε.
Βάζουμε στο ίδιο τηγάνι το τυρί κρέμα, την κρέμα γάλακτος, το νερό και την παρμεζάνα.
Ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να πάρουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Αφήνουμε το μείγμα να πάρει μια βράση.
Προσθέτουμε τις φέτες του κοτόπουλου, τα σπαγγέτι, και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι.
Σερβίρουμε τα ζυμαρικά με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και το μπούκοβο.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ