Άκης Πετρετζίκης: Σπανακόρυζο κοκκινιστό
Μαγειρική
04/11/2021 | 15:59
Συστατικά
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκ. σκόρδο
- 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. γεμάτη πελτέ ντομάτας
- αλάτι
- πιπέρι
- 250 γρ. ρύζι γλασέ
- 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
- 700-800 γρ. νερό
- 1 κιλό σπανάκι
- 1/4 ματσάκι άνηθο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
- χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
Για το σερβίρισμα
- λεμόνι
- φέτα
- ελαιόλαδο
- πιπέρι
- ρίγανη
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα βάζουμε στην κατσαρόλα και σοτάρουμε 2-3 λεπτά να καραμελώσουν.
- Προσθέτουμε τον πελτέ, αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε καλά.
- Βάζουμε το ρύζι, την ντομάτα κονκασέ, το νερό και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το σπανάκι, τον μισό άνηθο, το άσπρο μέρος από τα φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα και ανακατεύουμε.
- Βράζουμε με κλειστό καπάκι σε μέτρια φωτιά για 20-25 λεπτά.
- Αφαιρούμε από τη φωτιά και βάζουμε τον υπόλοιπο άνηθο, το πράσινο μέρος από τα φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, το ξύσμα και τον χυμό από το λεμόνι, 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε με λεμόνι, φέτα, ελαιόλαδο, πιπέρι και ρίγανη.
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
11:44
10:54