Άκης Πετρετζίκης: Σπανακόρυζο κοκκινιστό
Μαγειρική
04/11/2021 | 15:59

Συστατικά

 

  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. γεμάτη πελτέ ντομάτας
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 250 γρ. ρύζι γλασέ
  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 700-800 γρ. νερό
  • 1 κιλό σπανάκι
  • 1/4 ματσάκι άνηθο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι

 

Για το σερβίρισμα

  • λεμόνι
  • φέτα
  • ελαιόλαδο
  • πιπέρι
  • ρίγανη

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα βάζουμε στην κατσαρόλα και σοτάρουμε 2-3 λεπτά να καραμελώσουν.
  • Προσθέτουμε τον πελτέ, αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε καλά.
  • Βάζουμε το ρύζι, την ντομάτα κονκασέ, το νερό και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε το σπανάκι, τον μισό άνηθο, το άσπρο μέρος από τα φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα και ανακατεύουμε.
  • Βράζουμε με κλειστό καπάκι σε μέτρια φωτιά για 20-25 λεπτά.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά και βάζουμε τον υπόλοιπο άνηθο, το πράσινο μέρος από τα φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, το ξύσμα και τον χυμό από το λεμόνι, 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
  • Σερβίρουμε με λεμόνι, φέτα, ελαιόλαδο, πιπέρι και ρίγανη.
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ