Άκης Πετρετζίκης: Cupcakes με κολοκύθα
Μαγειρική
29/10/2024 | 16:00

Συστατικά

  • 175 ml σπορέλαιο
  • 180 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 3 αβγά
  • 200 γρ. πουρέ κολοκύθας
  • 100 γρ. σταφίδες
  • ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
  • 2 κ.γ. κανέλα, τριμμένη
  • 200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κ.γ. σόδα μαγειρική

 

Για την επικάλυψη

 

  • 200 γρ. τυρί κρέμα
  • 85 γρ. ζάχαρη άχνη
  • καρύδια, καβουρδισμένα για την διακόσμηση (προαιρετικά)

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

 

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο C στον αέρα.
  • Τοποθετούμε λαδόκολλες σε 12 θήκες σε μία φόρμα για muffin.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το λάδι, τη ζάχαρη και τα αυγά. Τα χτυπάμε όλα μαζί στο μίξερ με το σύρμα ή με το χέρι και μετά προσθέτουμε την τριμμένη κολοκύθα ή τον πουρέ κολοκύθας, τις σταφίδες και το ξύσμα πορτοκαλιού.
  • Ρίχνουμε μέσα την κανέλα, το αλεύρι και τη σόδα. Το μείγμα μας θα είναι αρκετά υγρό.
  • Μοιράζουμε το μείγμα στις θήκες για cupcake.
  • Ψήνουμε για 25 λεπτά μέχρι να είναι σταθερά και όταν τα τρυπάμε με ένα μαχαίρι εκέινο να βγαίνει καθαρό.
  • Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
  • Σε αυτό το στάδιο μπορούμε να βάλουμε τα cupcakes στην κατάψυξη για 4 μήνες.

 

Για την επικάλυψη

 

  • Xτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν λεία και το βάζουμε πάνω από τα cupcakes μας.
  • Αν θέλουμε διακοσμούμε με τα καβουρδισμένα καρύδια. Τοποθετούμε στο ψυγείο αλλά πριν το σερβίρισμα τα αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου.

 

eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ