Ε.Α.Σ. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ
Αγροτική Ένωση: Αδικία σε βάρος ντόπιων κτηνοτρόφων
Κοινωνία
06/11/2020 | 14:05

Ο Ε.Α.Σ. (ΑΓΡΟΤΙΚΗ  ΕΝΩΣΗ) Κεφαλληνίας & Ιθάκης ενημερώνει ότι  αδικία εις βάρος των Αιγοπροβατοτρόφων σχετικά με την ενίσχυση λόγω Covid-19, καταγγέλλει ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας (Σ.Ε.Κ.) , το ανώτατο συνδικαλιστικό όργανο των Κτηνοτρόφων, στο Διοικητικό Συμβούλιου του οποίου συμμετέχει ενεργά η ΑΓΡΟΤΙΚΗ  ΕΝΩΣΗ  Κεφαλληνίας & Ιθάκης.

Συγκεκριμένα,  οι Αιγοπροβατοτρόφοι  περίμεναν 6 μήνες για να εισπράξουν την ενίσχυση, έστω των 4€ ανά ενήλικο θηλυκό ζώο, λόγω του Covid-19.

Ωστόσο κάποιες χιλιάδες συνάδελφοι  πανελλαδικά δεν είδαν να πιστώνονται στο τραπεζικό λογαριασμό τους τα αντίστοιχα ποσά που δικαιούνται.

Μετά τις παρεμβάσεις του Σ.Ε.Κ. με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ φαίνεται ότι ο αρμόδιος Οργανισμός για την καταβολή των ενισχύσεων Covid-19, ο ΟΠΕΚΕΠΕ, ή δεν διάβασε σωστά την Υπουργική Απόφαση ή δεν ασχολήθηκε με το θέμα και απέρριψε τους Κτηνοτρόφους που δεν είχαν λάβει για διάφορους λόγους τη συνδεδεμένη ενίσχυση για το ΑιγοΠρόβειο έτους 2019, παρότι δεν υπήρχε τέτοια προϋπόθεση στην  Υπουργική Απόφαση.

Επιπλέον δεν λήφθηκε υπόψη το γεγονός ότι  λόγω της πανδημίας  του κορωνοϊού μειώθηκε σημαντικά το εισόδημα όλων των Αιγοπροβατοτρόφων (τόσο γαλακτοπαραγωγής όσο και κρεατοπαραγωγής)  κατά την περίοδο του Πάσχα 2020.

Καλούμε το Υπουργείο Αγροτικής  Ανάπτυξης & Τροφίμων να αποκαταστήσει άμεσα την αδικία αυτή εις βάρος των  ντόπιων Αιγοπροβατοτρόφων και να τους αποδώσει την ενίσχυση που δικαιούνται.

Από Ε.Α.Σ. (ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ) ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ

eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ