Πέφτει αισθητά η θερμοκρασία
Αγριεύει ο καιρός τα Χριστούγεννα στην Κεφαλονιά με κρύα και χιόνια στον Αίνο
Κοινωνία
24/12/2018 | 10:20

Γράφει ο Γιώργος Τσατραφύλλιας

Αναμφισβήτητα μετά την παρατεταμένη καλοκαιρία των τελευταίων ημερών ο καιρός ανήμερα των Χριστουγέννων καθώς και την επομένη 26 Δεκεμβρίου θα παρουσιάσει σημαντική μεταβολή καθώς ψυχρές αέριες μάζες θα κατηφορίσουν προς τη χώρα μας με αποτέλεσμα τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας ,τους ενισχυμένους βοριάδες που θα φτάσουν τα 8 μποφόρ στα ανατολικά πελάγη και τα 6 μποφόρ στο Ιόνιο, καθώς και τις χιονοπτώσεις οι οποίες θα είναι πυκνές ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα.

Στην Κεφαλονιά παραμονή Χριστουγέννων αναμένεται σχετικά καλός καιρός με αρκετά ανοίγματα και πιθανότητα για ψιχάλες σε τοπικό επίπεδο. Η θερμοκρασία θα φτάσει το μεσημερι τους 18-19 βαθμούς και οι άνεμοι νοτιάδες δεν θα ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ.

Τα Χριστούγεννα η ψυχρή εισβολή που θα επηρεάσει την χώρα μας αναμένεται να φτάσει στην Κεφαλονιά προς το βράδυ. Η θερμοκρασία στο νησί θα πέσει 7-8 βαθμούς ,οι άνεμοι θα στραφούν σε βοριάδες από το απόγευμα ωστόσο δεν θα επηρεάσουν τις θαλάσσιες συγκοινωνίες αφού δεν θα ξεπεράσουν τα 6 μποφόρ.

Ο Αίνος δεν αποκλείεται και παλί να να δεχθεί χιονοπτώσεις σε υψηλά υψόμετρα όμως!  Την Τετάρτη αναμένεται βελτιωμένος καιρός ωστόσο το κρύο θα παραμείνει.

Καλά Χριστούγεννα με υγεία σε όλους!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ