Γράφει ο Σπύρος Καγκάδης
Αγόρασε στη φήμη…των φετινών αναβαθμίσεων της Ελλάδας!
Οικονομία
25/01/2020 | 11:11
Μόλις αργά το βράδυ της Παρασκευής 24/1 είχαμε το άκρως θετικό για την πορεία της Ελληνικής Οικονομίας γεγονός όπου ο Διεθνής Οίκος Αξιολόγησης Fitch αναβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας σε “BB” από “BB-” διατηρώντας το θετικό outlook (προοπτική)!
Έτσι, η Ελλάδα μετά από περίπου μία δεκαετία στην επενδυτική βαθμίδα κατηγορίας junk (σκουπίδια) βρίσκεται σήμερα μόλις δύο βαθμίδες κάτω από την επενδυτική βαθμίδα!
Η πρώτη αυτή αναβάθμιση της Ελλάδας αυτού του νέου χρόνου είναι η πρώτη από μια ολόκληρη σειρά επαναλαμβανόμενων αναβαθμίσεων της Ελλάδας που περιμένουμε από τους ξένους οίκους αξιολόγησης (S&P,  DBRS, Moody’s και ξανά ίσως o Fitch) για φέτος και αναμένεται να δώσουν, όπως συνηθίζεται, μια σημαντική ανοδική ώθηση στην πορεία των Ελληνικών αγορών!
Το Ελληνικό χρέος από το υψηλό του 181.2% του ΑΕΠ  το 2018 αναμένεται να μειωθεί στο 161% του ΑΕΠ το 2021 οπότε η νέα κυβέρνηση της Ελλάδας θα ζητήσει τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων που θα δώσει εκ νέου ώθηση στην ανάπτυξη της χώρας μας!
Εκτός από την συνετή διπλωματία της νέα κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη απέναντι στους εταίρους και δανειστές μας, σε αντίθεση με το παρελθόν, άλλες πολιτικές της που επηρέασαν την αναβάθμιση της Ελλάδας είναι οι ευεργετικές για την ανάπτυξη μας μειώσεις των φόρων των ακινήτων, των εταιριών και των νοικοκυριών καθώς και η ενίσχυση της σταθερότητας του τραπεζικού συστήματος μας με το σχέδιο “Ηρακλής”.
Ποτέ άλλοτε στην πρόσφατη πολυτάραχη ιστορία της Ελλάδας μας δεν θυμάμαι τις οικονομικές προοπτικές μας να βελτιώνονται με τόσους αισιόδοξους ρυθμούς για το καλό όλων των Ελλήνων!
Σπύρος Καγκάδης
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer