Από την γέφυρα Δεβοσέτου
Αγιασμός στο Αργοστολι: Αρκετοί γενναίοι και γενναίες βούτηξαν για τον τίμιο Σταυρό [εικόνες]
Ορθοδοξία
07/01/2020 | 10:42

Του Ανδρέα Αρβανιτάκη

Με τη δέουσα λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε και φέτος η μεγάλη γιορτή της χριστιανοσύνης, αυτή των Θεοφανείων και ο Αγιασμός των υδάτων στο Αργοστόλι.
Από νωρίς το πρωί σε όλους τους ναούς της πόλης τελέστηκε ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.
Στην Παναγία τη Σισσιώτισσα πραγματοποιήθηκε προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ. Δημητρίου.
Εν συνεχεία, επί της γέφυρας Δεβοσσέτου, πραγματοποιήθηκε η ρίψη του Σταυρού από τον Μητροπολίτη ψάλλοντας το “Εν Ιορδάνη”. Παρούσα ήταν σύσσωμη η πολιτική ηγεσία της πόλης, καθώς και των σωμάτων ασφαλείας.
Αρκετοί γενναίοι και γενναίες όλων των ηλικιών, αψηφώντας το τσουχτερό κρύο βούτηξαν στην θάλασσα, άλλοι από τη γέφυρα και άλλοι από βάρκες που είχαν σπεύσει στο σημείο.
Πρώτος έπιασε τον σταυρό ο νεαρός Βασίλης Μπενετάτος. Ακολούθως ο Μητροπολίτης έδωσε τον σταυρό και τον πέταξαν άλλες δύο φορές, την μια ο δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος και την επόμενη ο αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης Σταύρος Τραυλός.
Στη συνέχεια ο μητροπολίτης μοίρασε αναμνηστικούς σταυρούς στις γενναίες ψυχές που βούτηξαν και ακολούθως κατευθύνθηκε προς το φέρι για Ληξούρι για την εκεί ρίψη του σταυρού.

Το φωτορεπορτάζ είναι της Αντριάνας Καραντινού.

Πρώτος έπιασε τον σταυρό ο νεαρός Βασίλης Μπενετάτος. Στη φωτό του ekefalonia με τους γονείς του! Συγχαρητήρια και του χρόνου!

eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ