Αγία Ιερουσαλήμ: Η «δίδυμη», βοτσαλωτή παραλία που σε μαγεύει -Πως πήρε το όνομα της [βίντεο]
Τουρισμός
21/06/2024 | 14:30

Η Αγία Ιερουσαλήμ είναι μια «δίδυμη», βοτσαλωτή παραλία, που χωρίζεται σε δύο μικρότερες από μερικούς βράχους. Η φύση γύρω είναι καταπράσινη και τα νερά πεντακάθαρα και γαλαζοπράσινα. «Βλέπει» δυτικά και από εδώ μπορείτε να απολαύσετε ένα υπέροχο ηλιοβασίλεμα.

Στην Αγία Ιερουσαλήμ υπάρχει μια ταβέρνα που θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες σας, ενώ διατίθενται ξαπλώστρες και ομπρέλες.

Ο βυθός της είναι πετρώδης, φιλοξενεί διάφορα είδη της θαλάσσιας ζωής και είναι ιδανικός για καταδύσεις.

Πως πήρε το όνομα της η παραλία

Το μικρό πέτρινο εκκλησάκι της Αγίας Ιερουσαλήμ στην άκρη της παραλίας έδωσε το όνομά του στην ακρογιαλιά αυτή. Το έχτισε ο ιδρυτής του Φισκάρδου, ο Νορμανδός Σταυροφόρος Ροβέρτος Γυισκάρδος, τον 11ο αιώνα. Δύο εκδοχές του θρύλου για τον θάνατο του Γυισκάρδου, συνοδεύουν την περιοχή:

Η μια υποστηρίζει πως ο Γυισκάρδος, όταν αρρώστησε βαριά, ζήτησε να πιει νερό από το πηγάδι της Αγίας Ιερουσαλήμ – που υπάρχει ακόμα και σήμερα πάνω στην παραλία – για να θεραπευτεί, χωρίς ωστόσο να το καταφέρει.

Η άλλη λέει πως είχε δεχτεί μια προφητεία που έλεγε πως όταν πατήσει το πόδι του στην Ιερουσαλήμ θα πεθάνει… Καθώς ο ίδιος ήταν Σταυροφόρος, θεώρησε πως η προφητεία μιλάει για την Ιερουσαλήμ των Αγίων Τόπων και πως δεν κινδύνευε στην Κεφαλονιά.

Πέθανε όμως μόλις πάτησε στην παραλία αυτή, η οποία από τότε ονομάστηκε Αγία Ιερουσαλήμ.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer