Αυτός είναι ο Γρηγόρης Δημητριάδης, ο πιο στενός συνεργάτης του Μητσοτάκη
11/07/2019 | 11:40

Ο Γρηγόρης Δημητριάδης αναμένεται να αναλάβει διευθυντής του γραφείου του πρωθυπουργού και από την μέχρι τώρα πορεία του είναι αναμφισβήτητα ο πιο στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο 39χρονος Γρηγόρης Δημητριάδης είναι δικηγόρος με σπουδές στη Μεγάλη Βρετανία και ανιψιός του νέου πρωθυπουργού, αφού είναι γιος της Κατερίνας Μητσοτάκη και του δικηγόρου Σπύρου Δημητριάδη. Ήταν το αγαπημένο εγγόνι του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, και είναι εδώ και χρόνια ένας από τους στενότερους συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη, και ο άνθρωπος των δύσκολων αποστολών.

Διατηρεί δικηγορική εταιρεία στο Κολωνάκι με ειδίκευση στο εταιρικό και εμπορικό δίκαιο και με πελάτες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στους τομείς της κοινής ωφέλειας, της ενέργειας, των μέσων ενημέρωσης, της τεχνολογίας, της εκπαίδευσης, των καταναλωτικών αγαθών, των ακινήτων, κατασκευαστικές, διαφημιστικές και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Βρίσκεται στο πλευρό του κ. Μητσοτάκη από το 2004, καθώς ήταν ένας από τους πρώτους του συνεργάτες όταν κατέβηκε για πρώτη φορά βουλευτής μαζί με τους Θανάση Νέζη και Ελπιδοφόρο Παπανικολόπουλο, και έμεινε κοντά του και στο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ως ειδικός σύμβουλος. Βρισκόταν δίπλα του στην καμπάνια διεκδίκησης της ηγεσίας της ΝΔ και έτρεχε ουσιαστικά το γραφείο του κ. Μητσοτάκη, τον τελευταίο καιρό μαζί με το Στέλιο Πέτσα, ο οποίος επίσης θα βρίσκεται στο Μαξίμου, ως κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Κεντρώων πολιτικών πεποιθήσεων και μετριοπαθής, ανήκει στην μεταρρυθμιστική εκσυγχρονιστική πτέρυγα της ΝΔ, παρά το ότι καταφέρνει να γεφυρώνει και τις υπόλοιπες τάσεις μέσα στο κόμμα και να λειτουργεί πυροσβεστικά. Άλλωστε είναι ο άνθρωπος με τον οποίο υποχρεώνονται να συνεργαστούν όλοι, δεδομένου ότι πρόκειται για το πραγματικό δεξί χέρι του προέδρου και αυτός στον οποίο παραπέμπει όσους έχουν κάτι να του πουν.

Πηγή: parapolitika.gr