Αναστάτωση στο Αργοστόλι
Αυτός είναι ο φάκελος με τη σκόνη -Βιομηχανική σκόνη στο εσωτερικό του -Καλά στην υγεία τους και οι δύο υπάλληλοι του ΤΕΙ
11/01/2019 | 09:40

Ερωτήματα προκαλεί το μήνυμα των φακέλων με τη βιομηχανική σκόνη με αποστολέα (που φέρεται να είναι) από την Ινδία. Στο φάκελο υπάρχει φυλλάδιο με μήνυμα γραμμένο στα αγγλική γλώσσα που αναφέρει χαρακτηριστικά πως «η τελική νίκη θα είναι του Ισλάμ αλλά όχι μέσω των Μουσουλμάνων!!».

Σύμφωνα με το Γενικό Χημείο του Κράτους ο φάκελος, που απεστάλη σε 15 πανεπιστήμια, σχολές και έναν καθηγητή, είχε εμποτισθεί με ουσίες που χρησιμοποιούνται σε μελάνια εκτύπωσης και παραγωγή συγκολλητικών ουσιών.

Aνάλογο φάκελο είχε λάβει και ο πρύτανης στο πανεπιστήμιο της Κοζάνης, το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου, δεν είχε δώσει σημασία, αλλά κράτησε τα γραμματόσημα από την Ινδία. Πριν από μερικές μέρες στο πανεπιστήμιο Κοζάνης απεστάλη και δεύτερος φάκελος.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο φάκελος που περιείχε ύποπτη σκόνη, ανοίχτηκε από δύο υπαλλήλους, του ΤΕΙ Αργοστολίου το απόγευμα της Πέμπτης.

Για αλέυρι στο εσωτερικό του φακέλου έκανε λόγο ο Πάνος Σόμπολος στο κεντρικό δελτίο του ANT1

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας, όπου ερεύνησαν την υπόθεση και τέθηκε αμέσως σε ισχύ το σχέδιο Αντιμετώπισης Χημικών Βιολογικών, Ραδιενεργών και Πυρηνικών Απειλών.

Πηγή φωτογραφίας εφημερίδα “Η Πένα”

Οι δύο υπάλληλοι μεταφέρθηκαν σε ειδική μονάδα του νοσοκομείου Αργοστολίου, όπου θα υποβληθούν σε ιατρικό έλεγχο και αργότερα επέστρεψαν στα σπίτια τους.