Αυτοκτονία φαντάρου Κυριακού Ευαγγελάτου: Η Εισαγγελία Στρατοδικείου Αθηνών διέταξε προκαταρκτική εξέταση
Κοινωνία
17/08/2022 | 11:45

Η πίεση της κατακραυγής σε συνδυασμό με την δημοσιοποίηση της υπόθεσης και την παρέμβαση της οικογένειας Ευαγγελάτου, των συνηγόρων και του τεχνικού της συμβούλου ψυχίατρου απέτρεψαν μέχρι στιγμής τη συγκάλυψη της διερεύνησης των ποινικών ευθυνών για την αυτοκτονία του στρατιώτη Κυριάκου Ευαγγελάτου, που έγινε στις 23/2/2021 ενώ υπηρετούσε τη θητεία του κάτω από καθεστώς αφόρητης καταπίεσης.

Η δικογραφία δεν τέθηκε στο αρχείο, σε αντίθεση με την ΕΔΕ που προηγήθηκε και η οποία διαπίστωσε την έλλειψη πειθαρχικών ευθυνών στρατιωτικών.

Ηδη με απόφαση του Εισαγγελέα του Στρατοδικείου Αθηνών διατάχθηκε και ξεκίνησε η διενέργεια σχετικής προκαταρκτικής εξέτασης, κλήθηκαν οι πρώτοι μάρτυρες κατηγορίας που πρότεινε η οικογένεια και αναζητούνται κρίσιμα για την υπόθεση έγγραφα που δεν είχαν περιληφθεί στη δικογραφία της υπόθεσης, η οποία περιέχει συνενωμένες τη δικογραφία της ΕΔΕ και την δικογραφία της προκαταρκτικής εξέτασης του Λιμεναρχείου Κεφαλληνίας (τόπος αυτοκτονίας).
Η εισαγγελική διάταξη που είχε εκδοθεί επί της δικογραφίας του Λιμενικού δεν διαπίστωσε ποινικές ευθύνες πολιτών, αλλά παρέπεμψε στην Εισαγγελία του Στρατοδικείου Αθηνών για την αναζήτηση ποινικών ευθυνών στρατιωτικών.
Αυτό είναι και το ζητούμενο στην τρέχουσα διαδικασία, όπως και η οικογένεια επιδιώκει.

Είναι η πρώτη φορά που μια αυτοκτονία στρατιώτη διερευνάται σε επίπεδο ποινικών ευθυνών αξιωματικών και διοικητών του.

Και η απαίτηση να εξαντληθεί η αναζήτηση όλων των στοιχείων ώστε να μην οδηγηθούμε σε άλλη μια αρχειοθέτηση που να νομιμοποιεί την καταπίεση στο στρατό και να προετοιμάζει νέες “αυτοκτονίες” θα είναι ανυποχώρητη.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

Πηγή: /diktiospartakos.blogspot.com

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer