Το καλό νέο της ημέρας
Αυτές είναι οι τοποθεσίες απόρριψης απορριμμάτων στα Ιόνια -Εξαιρείται η Κεφαλονιά
Κοινωνία
29/04/2020 | 13:51

Οι περιοχές στις οποίες θα λειτουργήσουν ως «σκουπιδότοποι» για τα απορρίμματα των νησιών του Ιονίου έγιναν γνωστές μέσω πληροφοριών από το ΥΠΠΕΝ. Πιο συγκεκριμένα τα απορρίμματα θα κατευθύνονται προς Ζάκυνθο, Κέρκυρα, Λευκάδα, Μεγαλόπολη και Βόνιτσα.

Το καλό, για εμάς, νέο είναι ότι τα νησιά μας Κεφαλονιά και Ιθάκη δεν περιλαμβάνονται στον σχεδιασμό του υπουργείου ως τόπος προορισμού απορριμμάτων.

Η εξέλιξη αυτή έχει προκαλέσει αντιδράσεις τόσο στις δύο περιοχές της Πελοποννήσου, οι κάτοικοι των οποίων ενίστανται στην μετατροπή των περιοχών τους σε χωματερές. Στην Λευκάδα, σύμφωνα με τοπικούς παράγοντες είχε παρατηρηθεί προ ετών ότι δεν πληρούνται οι κανόνες ασφαλείας και υγιεινής για την λειτουργία ενός τόπου προορισμού απορριμμάτων.

Τέλος, στη Ζάκυνθο, ως γνωστόν, υπάρχουν αντιδράσεις από μέλη περιβαλλοντικών οργανώσεων για τις επιπτώσεις που θα έχει μία μεγάλη χωματερή στην χελώνα Καρέττα Καρέττα, που διαβιεί στο νησί.

Μένει τώρα να επιβεβαιωθούν και επίσημα τα παραπάνω νέα, ώστε να καταλαγιάσουν οι αντιδράσεις και οι φόβοι των συμπολιτών μας τουλάχιστον σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο μετατροπής των νησιών μας σε χωματερή του Ιονίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer