Η αστική εγκληματικότητα είναι σε έξαρση
Αύξηση εγκλημάτων από 10% ως 79% από το 2014 στο 2017
Άγης Βερούτης
13/04/2018 | 10:14

Του Άγη Βερούτη

Ίσως κάποιοι νομίζουν ότι έχουν καλύτερη πληροφόρηση από τον Κυριάκο, και αμφισβητούν τη διαπίστωση (όχι μόνο του Κυριάκου αλλά όποιου κυκλοφορεί στους δρόμους) ότι η αστική εγκληματικότητα έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, σε επίρρωση αυτών που λέγουν οι στατιστικές της Ελληνικής Αστυνομίας περί εκρηκτικής αύξησης των εγκλημάτων.

Η αστική εγκληματικότητα είναι σε έξαρση.

Ο κ. Τόσκας προ ημερών παραδέχθηκε (ειρωνευόμενος μάλιστα τον Κυριάκο που προσέφερε να επιστρέψουν στην περιπολία των αστικών περιοχών 20% των φρουρών που αναλογούν στην ΝΔ) ότι έχει ήδη δρομολογηθεί μετάθεση 600 αστυνομικών από τους άνω των 2.400 που σήμερα απασχολούνται στην φρουρά υψηλών προσώπων, για να επανέλθουν στην περιπολία των γειτονιών.

Τόσο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη όσο και ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ξέρουν ότι η βία και η παραβατικότητα ενάντια στους πολίτες έχει αυξηθεί την τελευταία τριετία.

Αυτό είναι κάτι που το βιώνουν οι πολίτες στην καθημερινότητά τους, και κάτι που οι στατιστικές των εγκλημάτων επιβεβαιώνουν.

Ξαναπείτε λοιπόν κάποιοι αριστερούληδες, για “στατιστικές” που δήθεν αμφισβητούν τη σημαντικότατη αύξηση της εγκληματικότητας, η οποία είναι και αποτέλεσμα της απελευθέρωσης φυλακισμένων καταδικασμένων για βαριά ποινικά αδικήματα με τον Νόμο Παρασκευόπουλου, και την απουσία πεζών αστυνομικών εδώ και λίγα χρόνια, αλλά κυρίως την απροθυμία της πολιτικής ηγεσίας των σωμάτων ασφαλείας να πατάξουν την εγκληματικότητα.

Ειδικά για όσους άτυχους πολίτες έπεσαν θύματα των κακοποιών που η Δικαιοσύνη είχε αποφανθεί ότι θα έπρεπε να βρίσκονται φυλακή, η διαμάχη είναι ανούσια, από τη χρονική στιγμή που οι δεύτεροι διέπραξαν τα εγκλήματα μέσα στα σπίτια των πρώτων.

Πείτε μας ποια ακριβώς εγκληματικότητα μειώθηκε στατιστικά;

Στα γράμματα-βόμβες προς πρώην πρωθυπουργούς ίσως;
Στις ένοπλες ληστείες κάτω από την Ακρόπολη;
Στις 10 διαρρήξεις σπιτιών που έγιναν στην Αθήνα μόνο το τετραήμερο του Πάσχα;
Ή στους πολέμους ανάμεσα σε αστυνομία και μπαχαλάκηδες, κυρίως γιατί η αστυνομία έχει εντολές να μη τους ενοχλεί όταν τα σπάνε;

Ή μήπως στη συνολική εγκληματικότητα;
Τρικυμία εν κρανίω!

Καταρχάς όντως μειώθηκε ο αριθμός των ανθρωποκτονιών κατά 26%, από 105 το 2014, στις 78 το 2017. Αυτό σημαίνει ότι οι συμμορίες της νύχτας έχουν λιγότερα να ξεκαθαρίσουν πλέον αναμεταξύ τους. Δεν σκοτώνονται τόσο πολύ πλέον ή μάλλον σκοτώνονται λιγότερο κατά ένα τέταρτον από όσο παλαιότερα. Και λοιπόν;

Αυτή η στατιστική δεν έχει αναλογικότητα προς τις ληστείες και τους τραυματισμούς και τις κλοπές πολιτών. Είναι ανεξάρτητη.

Ούτε στην Μεντεγίν της Κολομβίας δεν γίνεται φόνος σε κάθε ληστεία!

Ας δούμε όμως την αύξηση της εγκληματικότητας όπως εμφανίζεται στα επίσημα Στατιστικά Στοιχεία Εγκληματικότητας που δημοσιεύει η Ελληνική Αστυνομία στην ιστοσελίδα της, για το 2014 και για το 2017.

Για τη διευκόλυνση όλων, έβαλα μαζί τα στοιχεία του ’14 και του ’17 που δίνει η Αστυνομία, σε ένα υπολογιστικό φύλλο, και υπολόγισα την ποσοστιαία μείωση ή αύξηση στην περίοδο αυτήν.

Πέρα από τη μείωση των δολοφονιών, κατά 26%, η υπόλοιπη εγκληματικότητα έχει αυξηθεί γεωμετρικά τη χρονική περίοδο 2014-2017.

– Συγκεκριμένα, αξιοσημείωτη είναι η κατακόρυφη αύξηση κατά 79% των βιασμών & αποπλανήσεων (που το 2014 η αστυνομία τα παρακολουθούσε μαζί προφανώς αλλά τώρα τα έχει διαχωρισμένα για κάποιο λόγο).
– Το λαθρεμπόριο έχει εκτοξευθεί κατά 44%, και τα εγκλήματα σε σχέση με τα ναρκωτικά κατά 15%.
– Οι συνολικές κλοπές και διαρρήξεις έχουν αύξηση 10,2% από 68.691 το 2014 στις 75.707 το 2017.
– Οι κλοπές τροχοφόρων εκτοξεύτηκαν κατά 36,18% από τις 24.986 το 2014, στις 34.026 το 2017.
– Οι ληστείες ανέβηκαν 12,39% από 3.800 το 2014 στις 4.271 το 2017.

Όλα λοιπόν δείχνουν την κατακόρυφη αύξηση της εγκληματικότητας από το 2014 στο 2017, πλην ανθρωποκτονιών!

στατιστικαεγκλημα

Η σημερινή κυβέρνηση γνωρίζει ότι έχει κάνει την καθημερινότητα στην Ελλάδα πιο επικίνδυνη για τον καθημερινό άνθρωπο. Γι’ αυτό και θα βάλει όπως λέει ο αρμόδιος υπουργός, άλλους 600 αστυνομικούς στην περιπολία.

Αυτό όμως δεν φτάνει. Χρειάζονται και φυλακές για να φιλοξενούν εντός τους εγκληματίες και νομοθεσία που να δημιουργεί αντικίνητρο με την τιμωρία για την τέλεση των εγκλημάτων και κυρίως μια εκπεφρασμένη κυβερνητική στάση ενάντια στο έγκλημα και υπέρ της κοινωνίας.

Ε, αυτή η στάση για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι κόκκινη γραμμή!

Μάλλον υπέρ των εγκληματιών έχει ενεργήσει ως τώρα στα 3 χρόνια της διακυβέρνησής της, με τους νόμους αποφυλακίσεων και τη ματαίωση της ανέγερσης μοντέρνων φυλακών υψηλής ασφάλειας.

Φυσικά το κόστος της στάσης τους αυτό θα το αντιληφθούν στην κάλπη, αλλά θα είναι ήδη αργά για τα δεκάδες χιλιάδες θύματα της αστικής εγκληματικότητας που πλέον έχει εισβάλει στην καθημερινότητα των Ελλήνων.

Στατιστικά…

Ακολουθήστε τον Άγη Βερούτη στο Twitter: @Agissilaos
agissilaos@gmail.com

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer