Οι οινοποιοί μας, βάζουν τον πήχη ψηλά
Αφιέρωμα της Lifo στα κρασιά του νησιού μας
e Gastronomie
16/04/2019 | 10:00

Η όμορφη Κεφαλονιά μας φημίζεται για πολλά πράγματα, παραλίες, βουνά και άγρια φύση απείρου κάλους. Ξεχωρίζει όμως και για τα εξαιρετικά παραδοσιακά της προϊόντα και ιδιαίτερα τα κρασιά της. Αυτό δείχνει το ξεχωριστό αφιέρωμα της Lifo στα κρασιά της Κεφαλονιάς και τους παραγωγούς της. Μιλάει για  “Δωρική Ρομπόλα, πολύπλοκη Μαυροδάφνη, ευωδιαστό Μοσχάτο και λιγότερο διαδεδομένες ποικιλίες αμπέλου, όπως Βοστιλίδι, Τσαούσι και Μοσχατέλα, που έχουν μαγνητίσει το ενδιαφέρον όσων αγαπούν αληθινά το κρασί και πασχίζουν να διευρύνουν τους οινικούς τους ορίζοντες”.

Αναφέρεται και στην πλούσια δράση του συνεταιρισμού Ρομπόλας, αλλά και σε ντόπιους παραγωγούς, όπως η οικογένεια Κοσμετάτου, Μαρκαντωνάτου, Σκλάβου και Χαριτάτου που έβαλαν το νησί στον οινικό χάρτη. Ξεχωριστή αναφορά κάνει σε μικρότερα οινοποιεία που με την άψογη δουλειά τους κρατούν τον πήχη της ποιότητας ψηλά: ο λόγος για τους Πάνο Σαρρή με οινοποιείο λίγα μέτρα πάνω από την παραλία Άβυθος και Νίκο Πετρακόπουλο στα Θηράμονα, ένα όμορφο μικρό χωριό στα νότια.

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ για τους ανθρώπους που πάνε το όνομα, την χάρη και τις γεύσεις του νησιού μας μέχρι τα πέρατα του κόσμου στο παρακάτω link.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ