Aelia Resort: Ένα παραμυθένιο συγκρότημα στην Κεφαλονιά ενώνει τη ζωή δίπλα στο νερό με τη φύση [εικόνες]
Life
15/11/2021 | 12:06

Το slow living είναι πρόθεση, αλλά και ανάγκη. Όταν η καθημερινότητα έχει γρήγορες ταχύτητες που αγγίζουν τις ανθρώπινες αντοχές, τότε, απόλυτη ανάγκη είναι η ηρεμία, η χαλάρωση και ο κατευνασμός. Και αυτό ακριβώς επιδιώκει το ολοκαίνουριο ξενοδοχείο Aelia Resort στην Κεφαλονιά: μια κομψή και παραμυθένια εκδοχή αυτού που οι Ιταλοί αποκαλούν dolce far niente. Δηλαδή, «τη γλύκα του να μην κάνεις τίποτα». Ισως μόνο βουτιές στην τεραστίων διαστάσεων πισίνα του.

Στην περιοχή Λειβαθού της Κεφαλονιάς, μέσα σε έναν κατάφυτο ελαιώνα σε κοντινή απόσταση από την παραλία του Αϊ Χέλη και τη μαρίνα της Αγίας Πελαγίας, το αρχιτεκτονικό γραφείο L-Architects δημιούργησε ένα παραμυθένιο ξενοδοχείο το οποίο μοιάζει να κινείται αρμονικά πάνω στη λεπτή γραμμή που ενώνει τη πολυτέλεια και τη φύση. Λειτουργεί εδώ και λίγους μήνες και αποτελείται από πέντε κατοικίες και με μια πρώτη ματιά δίνουν την αίσθηση ότι βρίσκεται κανείς σε έναν τροπικό παράδεισο.

Εναρμονισμένο με το ελληνικό τοπίο, μέσω της προσεκτικής συσχέτισης γραμμών, χρωμάτων και υφών τόσο στον έξω όσο και στον εσωτερικό χώρο, δίνει την αίσθηση της υπαίθριας κατοικίας. Κεντρικό του στοιχείο είναι μία μεγάλη πισίνα συνολικής επιφάνειας 450 τ.μ. γύρω από την οποία συγκεντρώνονται εννιά σουίτες με αυτόνομη πρόσβαση. Όλες οι κατοικίες απολαμβάνουν τη θέα και την άμεση επαφή με το νερό, ενώ ο ιδιαίτερος αρχιτεκτονικός σχεδιασμός τους είναι αποτέλεσμα των πολλών, διαφορετικών σεναρίων ζωής που μπορούν να αναπτυχθούν σε τόσο στενή σχέση με το υγρό στοιχείο.

Οπως περιγράφουν οι L-Architects το συγκρότημα αποτελείται από πέντε κτίρια κατοικίας, τρία μονώροφα και δύο διώροφα, που διατάσσονται γύρω από την πισίνα σε σχήμα Γ, με προσανατολισμό προς τη θάλασσα που διακρίνεται στο βάθος. Η σύνθεση κλείνει με ένα κοινόχρηστο κτίριο-πέργκολα, που λειτουργεί ως bar. Η άνετη διάταξή τους επιτρέπει στη φύση να διαπερνά το σύνολο, ανοίγοντας οπτικές φυγές γύρω από την πισίνα, που παραμένει το κεντρικό θέμα.

Η πισίνα σχεδιάστηκε με πολλαπλές εσοχές και πλατφόρμες, ώστε κάθε κατοικία να έχει το νερό ως άμεση, φυσική της προέκταση, αλλά και να αποκτά τον χαρακτήρα της μέσα από τη διαφορετική επεξεργασία αυτού του ορίου. Η μετάβαση από τον κλειστό χώρο προς το νερό διαμέσου ενός ημιυπαίθριου με πέργκολα δεν είναι τυποποιημένη αλλά κάθε φορά γίνεται διαφορετικό θέμα σχεδιασμού, μοναδικό για κάθε σουίτα. Ξεχωριστό στοιχείο στη διαμόρφωση είναι το κοινόχρηστο χτιστό καθιστικό μπροστά στο bar, το οποίο είναι βυθισμένο στο εσωτερικό της πισίνας, φέρνοντας το νερό στη στάθμη του ματιού.

Η ιδέα της άμεσης σχέσης με το νερό χαρακτηρίζει και την εσωτερική διαρρύθμιση των δωματίων. Όλα τα κρεβάτια τοποθετούνται με θέα προς την πισίνα, ενώ τα ανοιχτά λουτρά, με γυάλινο διαχωριστικό προς το κρεβάτι, διαθέτουν επίσης ανεμπόδιστη θέα προς το νερό μέσα από στρατηγικά τοποθετημένα ανοίγματα.

Οι σουίτες διαμορφώνονται με σύγχρονη γλώσσα που κάνει διακριτικές αναφορές στην τοπική παράδοση μέσα από τα φυσικά υλικά και τις χειροποίητες κατασκευές. Εσωτερικά και εξωτερικά κυριαρχεί η πατητή τσιμεντοκονία στο χρώμα του αργιλικού εδάφους της περιοχής, ενώ οι νιπτήρες από terrazzo, τα κρεβάτια και τα έπιπλα έχουν custom σχεδιασμό, ειδικά για το συγκρότημα. Η φυσική αίσθηση ενισχύεται με τη δρύινη ξυλεία, τη χρήση bamboo και τα χαρακτηριστικά λινά υφάσματα στις κουρτίνες. Η λιτή και μετρημένη εντύπωση του συνόλου αναδεικνύει κάποια επιλεγμένα, γλυπτικά έπιπλα και αντικείμενα που προσθέτουν ένταση στον σχεδιασμό και κάνουν τον χώρο ακόμα πιο φιλόξενο.

Το συγκρότημα ξεχωρίζει μέσα από την ιδιαίτερα επιμελημένη σχέση των δωματίων με την κεντρική πισίνα, εξασφαλίζοντας την αυτονομία και την ιδιωτικότητα για τους κατοίκους, ενώ οι αρχιτεκτονικές επιλογές βοηθούν τη γνωριμία των επισκεπτών με το ιδιαίτερο φυσικό και πολιτιστικό τοπίο του νησιού, καταθέτοντας μια σύγχρονη, πρωτότυπη πρόταση φιλοξενίας.

Δείτε τις φωτογραφίες από το Aelia Resort στην Κεφαλονιά
Επειδή στο άκουσμα του ονόματος Κεφαλονιά το μυαλό των περισσότερων πηγαίνει στον απόλυτο συνδυασμό του πράσινου των δέντρων με το μπλε τιρκουάζ του υγρού στοιχείου, αυτό καταφέρνει να αποτυπώσει μοναδικά το ξενοδοχείο. Ρίχνοντας μια ματιά, έστω στις φωτογραφίες, θα νιώσετε ότι ταξιδεύετε σε κάποιον τροπικό παράδεισο!

Πηγή: iefimerida.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer