Είναι συχνό φαινόμενο
Αδερφικοί καβγάδες, 5 τρόποι για να τους μειώσουμε
Γυναίκα
20/04/2018 | 10:37

Σε όλα τα σπίτια που έχουν παραπάνω από ένα παιδί οι καβγάδες μεταξύ τους είναι ένα πολύ συχνό φαινόμενο. Τη μια στιγμή τα βλέπεις αγαπημένα και ήσυχα  να συνεργάζονται προσπαθώντας να τελειώσουν μια κατασκευή με τουβλάκια και την άλλη στιγμή φωνάζουν το ένα στο άλλο για ένα παιχνίδι που μπορεί να μην έχουν ασχοληθεί μαζί του τα τελευταία δυο χρόνια.

Και πίστεψε με δεν έχει σημασία πόσα χρόνια έχουν διαφορά, τα δικά μου παιδιά έχουν έξι χρόνια διαφορά κι όμως θα βρουν εύκολα κάθε μέρα  λόγο για να διαφωνήσουν, ακόμα κι όταν εμείς νομίζουμε ότι όλα κυλάνε καλά.

Να σου πω την αλήθεια, τον πρώτο καιρό, όταν είχαν τις πρώτες διαφωνίες μεταξύ τους προσπαθούσα να τα σταματήσω, να τους εξηγήσω, να βρω μια λύση. Σύντομα ανακάλυψα ότι όσο μιλούσα τόσο χειροτέρευε ο τσακωμός.

Τα αδέρφια μαλώνουν, φωνάζουν και διαφωνούν για να τους δώσουμε σημασία, καβγαδίζοντας διεκδικούν την προσοχή μας. Είναι σημαντικό όταν τα παιδιά μας μαλώνουν να μην επεμβαίνουμε. Να τα αφήνουμε να τα βρουν μόνα τους. Χωρίς τη δική μας παρέμβαση η διαφωνία θα λυθεί πιο γρήγορα. Ο μόνος λόγος να επέμβουμε είναι αν νιώσουμε ότι κάποιο από τα παιδιά μπορεί να κινδυνεύσει.

5  τρόποι για να μειώσουμε τους αδερφικούς καβγάδες:

  • Μην επεμβαίνετε όταν τα παιδιά διαφωνούν.
  • Μην συγκρίνετε τα παιδιά μεταξύ τους.
  • Μην παίρνετε το μέρος του ενός ή του άλλου.
  • Βοηθήστε τα να μάθουν να παίζουν μαζί.
  • Να έχετε υπομονή και ψυχραιμία.

 

Πηγή: anastasiasworld.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia