Αξιέπαινη πρωτοβουλία
Αδελφότητα Πειραιά: Προσφορά σχολικών ειδών στο ορφανοτροφείο «Ο ΣΩΤΗΡ»
Κοινωνία
12/09/2019 | 14:37

Με χαρά επισκεφθήκαμε το Ορφανοτροφείο Κεφαλληνίας «Ο ΣΩΤΗΡ» προσφέροντας σχολικά είδη, ενόψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς, σε όλα τα παιδιά που φιλοξενούνται εκεί.

Τα μέλη του Δ.Σ. της Αδελφότητας Κεφαλλήνων & Ιθακησίων Πειραιά, την πρόεδρο Μαριολένη Νεοφύτου, την αντιπρόεδρο Ρεγγίνα Μπαλτσαβιά και την αν. γραμματέα Δήμητρα Βαλλιανάτου υποδέχθηκαν εγκάρδια τα παιδιά, η κοινωνική λειτουργός Αναστασία Λυκούδη, η οποία παρέλαβε και την επιπλέον δωρεάν μας, και οι επιμελήτριες του ιδρύματος.

Ακολούθησε συζήτηση με τα παιδάκια όπως και ξενάγησή μας στους χώρους του Ορφανοτροφείου καθώς και στο νέο μουσείο που δημιουργήθηκε, το οποίο μέσα από πλήθος ειδών σπιτιού και αντικειμένων δείχνει την πορεία του ιδρύματος στα 100 χρόνια λειτουργίας του.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Ορφανοτροφείο Κεφαλληνίας «Ο ΣΩΤΗΡ» δυστυχώς ΔΕΝ επιχορηγείται από το κράτος. Με έτος ιδρύσεως το 1919 λειτουργεί χάρη στην ευαισθησία και συνδρομή κάποιων συμπολιτών μας και συλλόγων.

Τα παιδιά έχουν πλήθος αναγκών όσον αφορά την εκπαίδευσή τους, την μετέπειτα επαγγελματική τους αποκατάσταση, την καθημερινότητά τους. Γι’ αυτό προτρέπουμε όσους δύνανται και θέλουν να βοηθήσουν, να απευθυνθούν στο Δ.Σ. του ιδρύματος στο τηλ: 2671022261 ή στο email οrfanotrofeio.osotir@gmail.com .

Ένα μεγάλο μπράβο σε όλες τις υπεύθυνες του Ορφανοτροφείου για τη φροντίδα και την αγάπη που απλόχερα προσφέρουν στα παιδάκια. Καλή δύναμη στο έργο τους!

Ευχόμαστε από καρδιάς όλα τα παιδιά να έχουν μια καλή σχολική χρόνια και καλοτυχία στη ζωή τους!

Για το Δ.Σ.

Ρεγγίνα Μπαλτσαβιά

eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ