Μονιμοποίηση όσων δουλεύουν στην εκπαίδευση χωρίς όρους και προϋποθέσεις!
ΑΔΕΔΥ Κεφαλονιάς: Όχι στους αποκλεισμούς των αναπληρωτών!
Κοινωνία
08/07/2020 | 12:05

Η ΕΓ του ΝΤ Κεφαλονιάς και Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ καταδικάζει τους απαράδεκτους αποκλεισμούς αναπληρωτών εκπαιδευτικών, από τους προσωρινούς πίνακες κατάταξης που έχει εκδώσει ο ΑΣΕΠ για την προκήρυξη 1ΓΕ/2019 και τα λάθη στη μοριοδότηση των συναδέλφων. Αποδεικνύεται σταθερά ότι η υλοποίηση από την κυβέρνηση της ΝΔ του «νόμου Γαβρόγλου», δημιουργεί συνεχώς  χιλιάδες αδικίες. Για μια ακόμη φορά, συνάδελφοί είναι απορριπτέοι, καθώς η αίτησή τους απορρίφθηκε από τον ΑΣΕΠ λόγω του γνωστού παράβολου. Συνάδελφοι δάσκαλοι διετούς φοίτησης, ενώ είχαν κάνει εξομοίωση, δεν πρόλαβαν να την καταθέσουν, χωρίς δική τους ευθύνη και οι αιτήσεις τους απορρίφθηκαν. Έχουν καταχωρηθεί λάθος στοιχεία συναδέλφων  χωρίς δική τους ευθύνη, γεγονός που έχει άμεσο αντίκτυπο στη μοριοδότησή τους, άρα και στη θέση τους στους πίνακες!

Η ΕΓ του ΝΤ Κεφαλονιάς και Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ απαιτεί να δοθούν, άμεσα, λύσεις για αυτή την αδιανόητη μεταχείριση των συναδέλφων, να υπάρξει η πολιτική βούληση ώστε να λυθούν τα προβλήματα και ΚΑΝΕΝΑΣ συνάδελφος να μην οδηγηθεί στην ανεργία. Οι απαντήσεις του Υπουργείου Παιδείας προκαλούν, μεταφέρουν το πρόβλημα, ως ατομική ευθύνη, στους ίδιους τους εκπαιδευτικούς και δεν δίνουν λύση.

Όλα αυτά τα περιστατικά δε συμβαίνουν πρώτη φορά! Τα ίδια είχαν συμβεί και στις προκηρύξεις της Ειδικής Αγωγής το χειμώνα. Είναι μεγάλη η ευθύνη της Κυβέρνησης που δεν έλυσε το ζήτημα αυτό και, για άλλη μία φορά, έχουμε συναδέλφους να αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να μείνουν εκτός δουλειάς για τα επόμενα χρόνια. Είναι εντελώς απάνθρωπο να οδηγούνται συνάδελφοι στην ανεργία, να ακυρώνονται όνειρα και προσδοκίες, εξαιτίας τεχνικών προβλημάτων και λαθών του συστήματος.

Ένα είναι σίγουρο: όσο δεν ικανοποιείται το δίκαιο αίτημα για μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση, με ταυτόχρονη κατάργηση του «νόμου Γαβρόγλου», η αδικία θα χτυπά την πόρτα με τη μία ή την άλλη μορφή.

Απαιτούμε, εδώ και τώρα, η Κυβέρνηση να δεσμευτεί ότι:

–            Κανένας αναπληρωτής δεν θα μείνει εκτός πινάκων, λόγω παράβολου και τεχνικών προβλημάτων του συστήματος ή μη κατάθεσης της εξομοίωσης.

–            Θα διορθωθούν άμεσα όλα τα λάθη στη μοριοδότηση, με ευθύνη του Υπουργείου και των δομών του.

–            Θα λύσει τα παραπάνω ζητήματα, πριν γίνουν οι νέες προσλήψεις των αναπληρωτών.

–            Δεν θα προχωρήσει σε καμία απόλυση αναπληρωτή, θα πάρει μέτρα στήριξης όλων των συναδέλφων και θα προχωρήσει σε κάλυψη όλων των κενών πριν την 1η Σεπτεμβρίου σε μία φάση.

–            Θα καταργηθεί ο Νόμος 4589 (Ν. Γαβρόγλου) και θα μονιμοποιηθούν όλοι οι αναπληρωτές που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια στα σχολεία.

Δε θα επιτρέψουμε την απόλυση κανενός συναδέλφου! Όλοι για έναν και ένας για όλους!

Αργοστόλι 08/07/2020

Ο Πρόεδρος

Η Γραμματέας

Δημήτρης Μαντζουράτος

Σοφία Μισαηλίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer