ΑΔΕΔΥ Κεφαλονιάς: Όχι στο αντιδραστικό πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία!
Πολιτική
27/04/2020 | 20:32

Η ΕΓ του ΝΤ Κεφαλονιάς – Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ καταδικάζει την αθλιότητα της κυβέρνησης της ΝΔ να φέρει, σε αυτές τις συνθήκες, για διαβούλευση και ψήφιση, ένα αντιδραστικό πολυνομοσχέδιο για την παιδεία. Η αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη για δημοτικά και νηπιαγωγεία (26 μαθητές) και η καθιέρωση ελάχιστου ορίου για να συγκροτηθεί τμήμα (20 μαθητές), η επαναφορά της τράπεζας θεμάτων σε όλες τις τάξεις όλων των τύπων λυκείων, η θέσπιση ανώτατου ηλικιακού ορίου εγγραφής στα ημερήσια ΕΠΑΛ τα 17 έτη, η επαναφορά της «διαγωγής», τα «εργαστήρια δεξιοτήτων» αντί της ενίσχυσης της γενικής παιδείας, η εισαγωγή της διδασκαλίας της αγγλικής στο νηπιαγωγείο, το νέο πλαίσιο για πρότυπα και πειραματικά σχολεία, η αντιδραστική αξιολόγηση και άλλες ρυθμίσεις,

διαμορφώνουν ένα σχολείο:

–         Περισσότερο υποβαθμισμένο από την άποψη των συνθηκών διεξαγωγής της εκπαιδευτικής διαδικασίας,

–         Περισσότερο υποβαθμισμένο στην παροχή γενικής παιδείας και μονομερές,

–         Πιο ταξικό, με ακόμη πιο πολλούς φραγμούς, που οδηγεί μαθητές στην κατάρτιση χωρίς να μπορούν να πάρουν ποτέ πτυχίο,

–         Πιο αυταρχικό,

–         Περισσότερο προσαρμοσμένο στις απαιτήσεις της αγοράς, που παροχετεύει δυναμικό στον ιδιωτικό τομέα κατάρτισης και φθηνή εργασία για τις επιχειρήσεις.

Η κυβέρνηση «χτίζει» με βάση τις κατευθύνσεις των ΣΕΒ – ΕΕ – ΟΟΣΑ, αξιοποιώντας και αναμορφώνοντας το νομοθετικό πλαίσιο του ΣΥΡΙΖΑ. Η ΕΓ του ΝΤ Κεφαλονιάς – Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ στηρίζει τον οργανωμένο αγώνα εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης. Στα πλαίσια αυτά συμμετέχουμε στην παράσταση διαμαρτυρίας που οργανώνει η ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης την Τρίτη 28 Απρίλη (μέρα πανελλαδικής δράσης), στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΔΕ) στις 13.00.

Το ΣΑΒΒΑΤΟ 2/5/2020, ώρα 19.30, οργανώνουμε ανοικτή ΕΚΔΗΛΩΣΗ – ΣΥΖΗΤΗΣΗ, μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Θέμα:

«Το αντιδραστικό Πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης
και οι συνέπειες της εφαρμογής του στα μορφωτικά δικαιώματα».

ΟΜΙΛΗΤΕΣ: Μαρίνης Σπύρος (μέλος ΔΣ της ΔΟΕ) και Ακτύπης Δημήτρης (μέλος ΔΣ της ΟΛΜΕ).

Καλούμε τους συναδέλφους νηπιαγωγούς, δασκάλους, καθηγητές που ενδιαφέρονται, να επικοινωνήσουν με το elme_ki@yahoo.gr, ώστε να τους αποσταλούν οι αναγκαίες πληροφορίες για τη σύνδεσή τους στην ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Αργοστόλι 27/04/2020

Ο Πρόεδρος

Η Γραμματέας

Δημήτρης Μαντζουράτος

Σοφία Μισαηλίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer