Είναι καθοριστικός ο ρόλος που επιτελούν οι μέλισσες στην επικονίαση-γονιμοποίηση και άρα στην καρποφορία των φυτών και των δένδρων
O Aγροτικός Συνεταιρισμός ενημερώνει για την προστασία των μελισσών
Κοινωνία
03/08/2013 | 10:52

Ο Ενιαίος Αγροτικός Συνεταιρισμός ενημερώνει τον Κεφαλλονίτη και Θιακό μελισσοκόμο ότι μετά από πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έγινε δεκτή από τους εμπειρογνώμονες της Μόνιμης Επιτροπής για την τροφική αλυσίδα και την υγεία των ζώων που συνεδρίασε στις 15 Ιουλίου 2013, η απαγόρευση της χρήσης του εντομοκτόνου Fipronil  για το οποίο πρόσφατα αναγνωρίστηκε ότι παρουσιάζει έντονο κίνδυνο για την μείωση του πληθυσμού των μελισσών στην Ευρώπη. Σημειώνεται ότι, το συγκεκριμένο εντομοκτόνο χρησιμοποιείται για την επεξεργασία σπόρων που πρόκειται να σπαρθούν κυρίως σε θερμοκήπια.

Ο Ενιαίος Αγροτικός Συνεταιρισμός Κεφαλληνίας & Ιθάκης τονίζει ότι είναι  καθοριστικός ο ρόλος που επιτελούν οι μέλισσες στην επικονίαση-γονιμοποίηση και άρα στην καρποφορία των φυτών και των δένδρων. Για το λόγο αυτό η διασφάλιση της βιωσιμότητά τους αποτελεί προϋπόθεση ζωτικής σημασίας για την ντόπια γεωργική παραγωγή και την οικονομία. Στα πλαίσια αυτά καλούνται όλοι οι γεωργοί να επιδείξουν ευαισθησία και μέριμνα για την απρόσκοπτη κυκλοφορία και δραστηριότητα των μελισσών κατά την διάρκεια των απαραίτητων γεωργικών τους ασχολιών.

Από τον Ενιαίο Αγροτικό Συνεταιρισμό Κεφαλληνίας & Ιθάκης

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer