
Την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου, στις 7:30 το πρωί, στην προβλήτα των κρουαζιερόπλοιων η κινητοποίηση της Πρωτοβουλίας Κατοίκων Κεφαλονιάς
Κάλεσμα σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό απευθύνει η Πρωτοβουλία Κατοίκων Κεφαλονιάς για την Αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό Λαό, με αφορμή την αναμενόμενη άφιξη του κρουαζιερόπλοιου «Crown Iris» στο Αργοστόλι.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας, το πλοίο του ισραηλινού ομίλου Mano Holdings Group είναι προγραμματισμένο να καταπλεύσει στην Κεφαλονιά την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου. Η συγκέντρωση έχει οριστεί για τις 7:30 το πρωί, στην προβλήτα ελλιμενισμού κρουαζιερόπλοιων, στο γνωστό «μπαστούνι».
Στο κείμενό της, η Πρωτοβουλία καταγγέλλει τη συνεχιζόμενη βία και την ανθρωπιστική κατάσταση στη Γάζα, καθώς και τους εποικισμούς και τις βιαιοπραγίες στη Δυτική Όχθη. Παράλληλα, ασκεί έντονη κριτική στην ελληνική κυβέρνηση για τη στάση της απέναντι στο Ισραήλ και ζητά την παύση της συνεργασίας με το ισραηλινό κράτος και τις ισραηλινές εταιρείες.
Οι συντάκτες της ανακοίνωσης αναφέρονται επίσης στις προηγούμενες κινητοποιήσεις στην Κεφαλονιά κατά την άφιξη του ίδιου πλοίου. Υποστηρίζουν ότι τότε υπήρξε παρουσία ειδικών αστυνομικών δυνάμεων και επιβολή περιορισμών στην κυκλοφορία για τη διασφάλιση της πρόσβασης των επιβατών.
Η Πρωτοβουλία δηλώνει ότι συντονίζει τη δράση της με αντίστοιχες συλλογικότητες στην Καλαμάτα και την Κέρκυρα. Όπως αναφέρει, το «Crown Iris» αναμένεται στην Καλαμάτα στις 13 Οκτωβρίου και στην Κέρκυρα στις 18 Οκτωβρίου.
Το κάλεσμα απευθύνεται στους κατοίκους του νησιού, στους νέους και τις νέες, στους συλλογικούς φορείς, στο Εργατικό Κέντρο και στα σωματεία, με κεντρικό αίτημα την αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό και την ελευθερία και αυτοδιάθεσή του.
