Κέρκυρα: Πάνω από 1,4 εκατ. ευρώ στα ταμεία του κεντρικού δήμου, από το τέλος κρουαζιέρας
Κρουαζιέρα
09/09/2026 | 12:26

Σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα εξακολουθεί να κινείται η κρουαζιέρα στην Κέρκυρα, επιβεβαιώνοντας τη δυναμική του νησιού ως ενός από τους σημαντικότερους προορισμούς κρουαζιέρας στη χώρα.

Τα στοιχεία παρουσίασε ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και βουλευτής Κέρκυρας, Στέφανος Γκίκας, επισημαίνοντας τη σημαντική δυναμική της κρουαζιέρας για το νησί.

Μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου 2026, στο λιμάνι της Κέρκυρας καταγράφηκαν 352 προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων, με περίπου 660 χιλιάδες επιβάτες.

Το συνολικό τέλος κρουαζιέρας από τις συγκεκριμένες προσεγγίσεις ανέρχεται σε 2 εκατομμύρια 634 χιλιάδες ευρώ, από τα οποία 878 χιλιάδες ευρώ αποδίδονται στον Δήμο για το 2026.

Μαζί με τα 540.000 ευρώ που αντιστοιχούν στο 2025, το ποσό που έχει αποδοθεί στον Δήμο από τις 21 Ιουλίου 2025 έως την 1η Σεπτεμβρίου 2026 φτάνει το 1. 418.000 ευρώ.

«Η Κέρκυρα αποτελεί διαχρονικά έναν από τους κορυφαίους προορισμούς κρουαζιέρας της χώρας και η φετινή πορεία επιβεβαιώνει για μία ακόμη φορά τη δυναμική και την ελκυστικότητά της» τόνισε ο κύριος Γκίκας και επισήμανε ότι«οι πόροι μπορούν να αξιοποιηθούν για την ενίσχυση των υποδομών και την αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών που δημιουργεί η τουριστική κίνηση».

Πηγή: ertnews.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ