
Ο μπούφος (Bubo bubo) είναι ένα από τα μεγαλύτερα νυκτόβια αρπακτικά πουλιά της Ευρώπης και συναντάται και στην Ελλάδα.
Ακολουθεί η ιστορία πίσω από την φωτογραφία του νεαρού μπούφου, που είναι φασκιωμένος στο κάθισμα του συνοδηγού ενός αυτοκινήτου και φαίνεται σαν να χαμογελάει και να κοιτάζει περίεργα με τα τεράστια κίτρινα μάτια του τον κόσμο γύρω του.
Δεν είναι όμως κάποια βραβευμένη φωτογραφία από το National Geographic, αλλά μια φωτογραφία που ανέβασε η ΑΝΙΜΑ – Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής.
Το πτηνό είχε εξαντληθεί κατά την προσπάθειά του να ολοκληρώσει την πρώτη πτήση του και κατέληξε σε θάλασσα της Κέρκυρας.
Οι λουόμενοι κινητοποιήθηκαν αμέσως, το πλησίασαν προσεκτικά και το μετέφεραν με ασφάλεια στη στεριά.
Στη συνέχεια, ο μικρός μπούφος παραδόθηκε στο Δασαρχείο και μεταφέρθηκε στην “ΑΝΙΜΑ – Σύλλογο Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής”.
Εκεί βρίσκεται ήδη και ένας δεύτερος νεαρός μπούφος, ο οποίος διασώθηκε στη Λίμνη Ευβοίας. Τα δύο πτηνά θα λάβουν την απαραίτητη θεραπεία και φροντίδα, μέχρι να ανακτήσουν πλήρως τις δυνάμεις τους.
Όπως ενδεικτικά δημοσίευσε χθες το ΑΝΙΜΑ:
“Νεαρό και εξαντλημένο μπουφάκι από την Κέρκυρα, η πρώτη χτεσινή εισαγωγή για το Φθινόπωρο. Στην προσπάθεια να πετάξει, έπεσε στη θάλασσα, όπου τον μάζεψαν κάποιοι τουρίστες και τον παρέδωσαν στο Δασαρχείο.
Ο μικρός θα μείνει μαζί μας όσο χρειαστεί, και θα επανενταχθεί όταν έρθει η ώρα. Χτες ήρθε και άλλος ένας επίσης νεαρός, από Λίμνη Ευβοίας.”

