Πόλος έλξης και φέτος η Παναγία η Λαγκουβάρδα στο Μαρκόπουλο -Όλοι ήθελαν να αγγίξουν τα φιδάκια [εικόνες]
Εκκλησία
14/08/2026 | 23:13

Με την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη και μεγαλοπρέπεια τελέσθηκε απόψε, 14 Αυγούστου 2026, ο Μέγας Πανηγυρικός Aρχιερατικός Εσπερινός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον ομώνυμο Ναό στο Μαρκόπουλο Κεφαλονιάς.

Στην ακολουθία χοροστάτησε ο Μητροπολίτη Κίτρους & Κατερίνης κ. Γεώργιος και συμπροσευχόμενος ήταν οικείος Μητροπολίτης κ. Δημήτριος, με αρκετούς ιερείς.

Στον Ναό, που αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο προσκύνημα στην Κεφαλονιά μετά τον Άγιο Γεράσιμο, λόγω της θαυματουργικής εμφανίσεως των φιδιών της Παναγίας, παρακολούθησε τον εσπερινό αρκετός κόσμος, ντόπιοι κάτοικοι αλλά και τουρίστες εκ του εσωτερικού και εξωτερικού κυρίως από την Ρουμανία και Βουλγαρία.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος στο επίκαιρο κήρυγμά του, μίλησε για το γεγονός της Κοιμήσεως και εις Ουρανούς Μεταστάσεως της Θεοτόκου αλλά και για το θαυμαστό γεγονός της υπάρξεως των φιδιών που όπως τόνισε δείχνουν τη παραδείσια συμφιλίωση του ανθρώπου με τη φύση.

Το φωτορεπορτάζ για το ekefalonia.gr είναι του Πάνου Σταθάτου.

Χρόνια Πολλά, καλό Δεκαπεντάγουστο!

afisa_theotokatou2026
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ