
Πυρκαγιά ξέσπασε το απόγευμα της Τετάρτης σε περιοχή με χαμηλή βλάστηση στα Καλλιγάτα Κεφαλονιάς, προκαλώντας μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής. Λίγο νωρίτερα είχε ηχήσει στο νησί το 112, καλώντας τους πολίτες να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.
Στο σημείο επιχειρούν 16 πυροσβέστες, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 16ης ΕΜΟΔΕ και 4 πυροσβεστικά οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν 4 πυροσβεστικά αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο, πραγματοποιώντας συνεχείς ρίψεις νερού.
Στην επιχείρηση συμμετέχουν επίσης υδροφόρες των ΟΤΑ, ενισχύοντας τις προσπάθειες για τον περιορισμό και την κατάσβεση της πυρκαγιάς.
#Πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Καλλιγάτα Κεφαλονιάς. Κινητοποιήθηκαν 16 #πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρο της 16ης ΕΜΟΔΕ, 4 οχήματα, 4 Α/Φ και 1 Ε/Π. Συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ.
— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) July 22, 2026

