Γέμισε ασφυκτικά ο Θαλασσόμυλος στο αφιέρωμα του 3ου Γυμνασίου Αργοστολίου στον Διονύση Σαββόπουλο
Πολιτισμός
27/06/2026 | 13:00

Σε μια βραδιά γεμάτη μουσική, συγκίνηση και νοσταλγία εξελίχθηκε το καλλιτεχνικό αφιέρωμα του 3ου Γυμνασίου Αργοστολίου «Ρόκκος Χοϊδάς» προς τιμήν του σπουδαίου δημιουργού Διονύση Σαββόπουλου, με τίτλο «Γιατί τα χρόνια τρέχουν χύμα», το οποίο πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής στον κατάμεστο υπαίθριο χώρο του Θαλασσόμυλου.

Ο χώρος γέμισε ασφυκτικά από γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικούς και φίλους της μουσικής, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν με θέρμη στην πρόσκληση του σχολείου και χειροκρότησαν θερμά τους συντελεστές της ιδιαίτερης αυτής μουσικής παράστασης.

Μέσα από διαχρονικά τραγούδια του Διονύση Σαββόπουλου, οι μαθητές και οι μουσικοί ταξίδεψαν το κοινό σε εικόνες, μνήμες και συναισθήματα, αποδεικνύοντας πως το έργο του μεγάλου Έλληνα δημιουργού παραμένει ζωντανό και επίκαιρο.
Στην παράσταση συμμετείχαν η Ευαγγελία Φραγκιά στο πιάνο, ο Κώστας Κομποθέκρας στο μπάσο, η Ντίνα Βαγγελάτου στο φλάουτο, ο Παναγιώτης Πασλής στο ακορντεόν και η Ελευθερία Edwards στο τραγούδι, ενώ ξεχωριστή ήταν η παρουσία της Χορωδίας του 3ου Γυμνασίου Αργοστολίου, η οποία συνέβαλε καθοριστικά στη δημιουργία μιας ιδιαίτερα συγκινητικής ατμόσφαιρας.

Η εκδήλωση απέσπασε το παρατεταμένο χειροκρότημα των παρευρισκομένων, οι οποίοι επιβράβευσαν την εξαιρετική προετοιμασία, το υψηλό καλλιτεχνικό επίπεδο και την προσπάθεια μαθητών και εκπαιδευτικών.

Μεταξύ των παρευρισκομένων ήταν η Αντιπεριφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ελένη Παπαναστασάτου και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτισμού του Δήμου Αργοστολίου Βίκτωρας Ρουχωτάς, οι οποίοι συνεχάρησαν, μέσα από τον σύντομο χαιρετισμό, τους διοργανωτές για την αξιόλογη αυτή πρωτοβουλία. Επίσης στην εκδήλωση έδωσε το παρών ο Πρόεδρος του ΟΚΑΠ Γιώργος Λασκαράτος.

Το αφιέρωμα ολοκληρώθηκε μέσα σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις και επιβεβαιώνοντας ότι η μουσική και ο πολιτισμός αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της εκπαιδευτικής διαδικασίας, όταν υπηρετούνται με αγάπη, δημιουργικότητα και έμπνευση.

Το βίντεο και το φωτορεπορτάζ για το ekefalonia.gr είναι του Ορφέα Γεωργάκη.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ