Από το Αργοστόλι στην Ευρώπη: Μαθητές της Κεφαλονιάς ξεχώρισαν στο Hackathon καινοτομίας
Κοινωνία
13/06/2026 | 10:20

Ρεπορτάζ // Ανδρέας Αρβανιτάκης

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 12 Ιουνίου σε αμφιθέατρο του Τμήματος Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας στο Αργοστόλι η εκδήλωση παρουσίασης του Hackathon που διοργάνωσε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεφαλληνίας, με τη συμμετοχή μαθητών, εκπαιδευτικών και στελεχών της εκπαίδευσης.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμούς από τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεφαλληνίας Μιλτιάδη Μελισσά, την Επόπτρια Ποιότητας της Εκπαίδευσης Αλίκη Γαλιατσάτου και την Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Ευαγγελία Σκιαδαρέση, οι οποίοι υπογράμμισαν τη σημασία της καινοτομίας, της συνεργασίας και της δημιουργικής σκέψης στη σύγχρονη εκπαιδευτική διαδικασία.

Ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο νομό μας Μιλτιάδης Μελισσάς

Ακολούθησε η κλήρωση των ομάδων και ο ορισμός των μεντόρων, ενώ παρουσιάστηκε η δομή και η φιλοσοφία του Hackathon από τη Διευθύντρια του 1ου Γυμνασίου με Λυκειακές Τάξεις Μεσοβουνίων Ράνια Τσούτσου.

Οι συμμετέχοντες εργάστηκαν στη συνέχεια πάνω στη δημιουργία επιχειρηματικών σχεδίων, τα οποία παρουσίασαν ενώπιον επιτροπής αξιολόγησης.

Η δράση ολοκληρώθηκε με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και την απονομή επαίνων στις ομάδες, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις και αναδεικνύοντας τη δυναμική των νέων της Κεφαλονιάς σε θέματα καινοτομίας, επιχειρηματικότητας και βιώσιμης ανάπτυξης.

Η νικήτρια ομάδα θα ταξιδέψει στο Γκρατς της Αυστρίας για τον αντίστοιχο Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό τον, οποίο έχει αναλάβει το Πανεπιστήμιο CAMPUS 02 Fachhochschule der Wirtschaft GmbH.

Ένα μεγάλο μπράβο σε εκπαιδευτικούς και μαθητές για την εξαιρετική πρωτοβουλία.

Το φωτορεπορτάζ καθώς και το βίντεο από την εκδήλωση είναι του Ορφέα Γεωργάκη.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ