«Δεν αντέχουμε άλλο»: Καμπανάκι από τους επαγγελματίες της Κεφαλονιάς για την ακρίβεια
Κοινωνία
03/04/2026 | 10:27

Συνάδελφοι,

Οι επαγγελματίες όπως και όλοι οι εργαζόμενοι πληρώνουν ήδη τις συνέπειες και στο σπίτι και στο μαγαζί τους , αφού η ακρίβεια έχει ήδη εκτινάξει τα έξοδα κάθε μικρής επιχείρησης.
Έρχεται να προστεθεί στις προϋπάρχουσες συνέπειες του εμπάργκου στο φυσικό αέριο, στην πανάκριβη “πράσινη μετάβαση “, αλλά και στην γενικευμένη φορολογία που κατασπαράζει τα έσοδα των επαγγελματιών (τεκμαρτή φορολόγηση, προκαταβολή φόρου, πρόστιμα κλπ).
Αρνούμαστε να θυσιάσουμε τις ανάγκες και το ήδη ψαλιδισμένο εισόδημα μας και να βυθιστούμε για άλλη μία φορά στα χρέη για τον σχεδιασμό και τα κέρδη μιας χούφτας ολιγαρχών.

Απαιτούμε 

Για την ενέργεια:

Πλαφόν στις τιμές του πετρελαίου, φυσικού αερίου, ηλεκτρικού ρεύματος ξεκινώντας από τις τιμές χονδρικής και τα διυλιστήρια.
Κατάργηση του ΕΦΚ και του ΦΠΑ  στην ενέργεια.
Κατάργηση του χρηματιστηρίου ενέργειας.

Για την φορολογία:

Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.
Κατάργηση της τεκμαρτής φορολογίας και της προκαταβολής φόρου.
Αφορολόγητο όριο στις 12.000 με προσαύξηση 3.000 για κάθε παιδί.
Κατάργηση των πλειστηριασμών και των funds.
Ειδικός ακατάσχετος τραπεζικός λογαριασμός για όλους τους επαγγελματίες για την εξυπηρέτηση των λειτουργικών εξόδων τους.
Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
Αφαίρεση τόκων και προσαυξήσεων σε όσους χρωστούν σε Εφορία και ΕΦΚΑ και ρύθμιση χρεών, με υπολογισμό δόσεων στις οποίες να μπορούν να ανταπεξέλθουν οι επαγγελματίες.

Αυτά είναι ορισμένα μέτρα που θα ανακουφίσουν άμεσα την αγορά , την πολύ μικρή επιχείρηση και τον αυτοαπασχολούμενο.
Καθήκον όλων των φορέων, συλλόγων, ομοσπονδιών που είναι άμεσα εμπλεκόμενοι , είναι να παλέψουμε για αυτά τα μέτρα και σε ότι άλλο συμφωνήσουμε προς αυτήν την κατεύθυνση.

Η σιωπή τέτοιες ώρες είναι συνενοχή και στήριξη στην κυβέρνηση που μας επιβάλλει τον αφανισμό μας.

 

Το Δ.Σ του Εμπορικού Συλλόγου Αργοστολίου «Η Κράνη»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ