
Στην προσαγωγή ατόμου για πιθανή κατασκοπεία στην περιοχή της Σούδας, προχώρησαν οι ελληνικές Αρχές.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΕΡΤnews, πρόκειται για έναν Γεωργιανό, αζέρικης καταγωγής, ο οποίος βρισκόταν στο μικροσκόπιο της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών το τελευταίο διάστημα και προσήχθη στα κεντρικά γραφεία της υπηρεσίας στην Αθήνα, λίγο μετά την άφιξή του στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι από τις έρευνες έχουν προκύψει ευρήματα που ενισχύουν τις εκτιμήσεις των υπηρεσιών ασφαλείας ότι το συγκεκριμένο άτομο είχε αναπτύξει κατασκοπευτική δράση.
Όπως ανέφερε αξιωματικός της ΕΥΠ στο ΕΡΤnews, οι Αρχές παρακολουθούσαν τον αλλοδαπό το τελευταίο διάστημα και τον έβλεπαν να κινείται κοντά στο λιμάνι της Σούδας και να φωτογραφίζει πολεμικά πλοία. Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για τα ευρήματα στο κινητό του τηλέφωνο αλλά και στη φωτογραφική του μηχανή, ούτε σχετικά με ποια χώρα συνεργάζονταν.
Πηγές από την ΕΥΠ αναφέρουν ότι τις επόμενες ώρες ο άνδρας θα συλληφθεί από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.
Πηγή: ΕΡΤnews

