Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Ληξουρίου: Ασφαλτόστρωση…σαν το κούφιο το καρύδι….
Αυτοδιοίκηση
17/01/2026 | 13:44

Ως Δημοτική Αρχή συχνά κομπάζετε για το έργο οδοποιίας (αγροτικής- περιφερειακής) που έχετε πραγματοποιήσει σε όλη την διάρκεια της θητείας σας μέχρι και σήμερα.

Το παραπάνω έργο είτε πρόκειται για διαμορφώσεις και επιχωματώσεις, είτε πρόκειται για ασφαλτοστρώσεις δρόμων, ακριβώς επειδή είναι έργο κρίσιμης σημασίας για την ζωή, την ασφάλεια και την εξυπηρέτηση του λαού (των κατοίκων, των επαγγελματιών και της αγροτιάς), έπρεπε να το εκτελέσετε με τους πιο σύγχρονους τεχνικούς όρους και τις προδιαγραφές, ώστε να αντέξει στο χρόνο και να μην είναι ένα ακόμη έργο βιτρίνας που απλά θα εξυπηρετεί τελικά προεκλογικές σκοπιμότητες και μόνο.

Το τελευταίο διάστημα, όλοι οι πολίτες του Δήμου μας γίνονται μάρτυρες ενός ακόμη τέτοιου έργου που αφορά στην ασφαλτόστρωση της Κεντρικής Λεωφόρου του Ληξουρίου από την περιοχή της «Κολώνας» έως και την έξοδο της πόλης προς την περιοχή της Κατωγής, ενός δρόμου που αποτελεί την κύρια οδική αρτηρία της περιοχής.

Στο συγκεκριμένο έργο που πραγματοποιήθηκε (σε προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων) δεν πρόλαβαν να ολοκληρωθούν οι εργασίες και αμέσως εμφανίστηκαν κακοτεχνίες και σοβαρά προβλήματα στο οδόστρωμα δημιουργώντας ήδη ένα επικίνδυνο, αντί για ένα σύγχρονο ασφαλές και αισθητικά και λειτουργικά άρτιο, τμήμα δρόμου.

Λακκούβες, αποξήλωση της επιφανειακής στρώσης της ασφάλτου, ασυνέχειες με «σαμαράκια» στις ραφές της ασφάλτου όπου έγινε διακοπή εργασιών, υψομετρική διαφορά στο μέσο περίπου της οδού όπου έγινε η ασφαλτόστρωση, υψομετρικές διαφορές στη συμβολή της κεντρικής Λεωφόρου με όλους τους κάθετους σε αυτή δρόμους, δημιουργία «αυλακιού» μεταξύ της νέας ασφάλτου και του πεζοδρομίου, σε όλο το μήκος της οδού, με αποτέλεσμα να δημιουργείται «σκαλοπάτι» που είναι επικίνδυνο κατά την κίνηση κυρίως των πεζών αλλά και των οχημάτων κ.α, είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά της ασφαλτόστρωσης.
Οι παραπάνω κακοτεχνίες, είτε έχουν να κάνουν με τον προβληματικό εμπλουτισμό του ασφαλτομείγματος είτε με άλλες παραμέτρους, είναι προφανές ότι δεν έχουν χαρακτήρα σημειακό αλλά γενικευμένο και δομικό, που δημιουργεί μια προβληματική και επικίνδυνη εντέλει κατάσταση για τα οχήματα και κυρίως τα δίκυκλα. Αν προστεθεί επιπλέον και το γεγονός ότι -ιδιαίτερα ο συγκεκριμένος κεντρικός δρόμος- καθημερινά δέχεται μεγάλες επιβαρύνσεις από πολλά, μεγάλα και βαρέα οχήματα, είναι κάτι παραπέρα από βέβαιο ότι σε λίγο διάστημα θα πρόκειται για μια χρυσοπληρωμένη παγίδα και όχι για ένα σύγχρονο και ασφαλές (έστω και μικρό αλλά σημαντικό) οδικό τμήμα.

Η παραπάνω κατάσταση συναγωνίζεται πολλές άλλες περιπτώσεις εργασιών στους δρόμους στην αγροτική και την επαρχιακή οδοποιία που εκτελέστηκαν το προηγούμενο διάστημα και που σήμερα είτε είναι ήδη «χρέπια» είτε είναι σοβαρά επιβαρυμένες από τις βροχοπτώσεις, ακριβώς επειδή κατασκευάστηκαν και αυτές πρόχειρα και χωρίς την εφαρμογή -έστω και στοιχειωδώς- των απαραίτητων μελετών. Μια βόλτα μόνο στις περιοχές Λιβαδίου,“Μαυρογεννάδας”, Μιχαλιτσάτων, Σουλλάρων, Κατωγής κ.α. μπορεί να πείσει και τον πιο δύσπιστο για το χάλι που επικρατεί σε δρόμους που καθημερινά χρησιμοποιούνται από αγροτοκτηνοτρόφους και τα οχήματά τους για να μεταφέρουν το γάλα, τις τροφές και τα άλλα απαραίτητα εφόδιά τους θέτοντας τους σε κίνδυνο τους ίδιους και καταστρέφοντας τα οχήματά τους.

Αντικειμενικά και με βάση τα παραπάνω προκύπτουν εύλογα ερωτήματα όπως π.χ. αν έχει παραληφθεί το παραπάνω προαναφερόμενο έργο της ασφαλτόστρωσης στην κεντρική λεωφόρο του Ληξουρίου από κάθε αρμόδιο φορέα (Τεχνική Υπηρεσία και άλλους υπεύθυνους) καθώς και αν έχουν καταγραφεί οι προαναφερθείσες κακοτεχνίες, αν έχει ληφθεί μέριμνα από κάθε αρμόδιο ώστε να σταλούν δείγματα για τη διενέργεια ελέγχου της ποιότητας και της αντοχής του ασφαλτικού υλικού από κατάλληλα εξειδικευμένο εργαστήριο πιστοποίησης δομικών υλικών κ.α.

Τίθενται επίσης σοβαρά θέματα με την κατάσταση που βρίσκεται η Αγροτική οδοποιία από την πλημμελή και προβληματική εκτέλεση των έργων του προηγούμενου διαστήματος, αφού δαπανήθηκαν πολύ μεγάλα χρηματικά ποσά για να είναι σήμερα σε χειρότερη κατάσταση από όταν ήταν πριν τις παρεμβάσεις.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση για άλλη μια φορά τονίζουμε την ανάγκη από την μια διεκδίκησης από την Δ.Αρχή γενναίας κρατικής χρηματοδότησης για ένα αγροτικό δίκτυο που έχει δεχτεί αλλεπάλληλα χτυπήματα (σεισμοί, Ιανός, Μπάλος κ.α.), καθώς όμως και την ανάγκη ενός δημοκρατικού προγραμματισμού μέσα από διαφανείς διαδικασίες και όχι μέσα από προσωπικές κομματικές και ρουσφετολογικές επιλογές και προτεραιότητες, χωρίς τις απαραίτητες μελέτες και την επίβλεψη, έτσι ώστε να εξυπηρετούν τελικά το λαό και την ασφάλειά του και όχι το προεκλογικό «παγκάρι» της Δ.Αρχής.

Είναι ανάγκη εδώ και τώρα να επισκευαστεί άμεσα όλη η αγροτική οδοποιία που με ευθύνη της Δ.Αρχής έχει γίνει επικίνδυνη καθώς και να ασφαλτοστρωθεί εκ νέου η κεντρική λεωφόρος στο Ληξούρι.

Ληξούρι, 16/1/2026
Η Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο Ληξουρίου

Παρακάτω παρουσιάζουμε ορισμένες φωτογραφίες ενδεικτικές τα όλης κατάστασης της αγροτικής και δημοτικής οδοποιίας.

Φωτ.1 Αγροτική οδοποιία στην περιοχή Μιχαλιτσάτων -Σουλλάρων

Φωτ.2 Αγροτική οδοποιία στην περιοχή Μιχαλιτσάτων -Σουλλάρων

Φωτ. 3 Αγροτική οδοποιία στην περιοχή της Μαυρογενάδας

Φωτ.4 Αγροτική οδοποιία στην περιοχή του Λιβαδίου

Φωτ. 5 Αγροτική οδοποιία στην περιοχή του Λιβαδίου

Φωτ.6 Φθορές του οδοστρώματος και «σαμαράκια» στην περιοχή της «Κολώνας»

Φωτ.7 Φθορές του οδοστρώματος στην κεντρική Λεωφόρο Ληξουρίου – περιοχή Γυμνασίου

Φωτ.8 Φθορές του οδοστρώματος στην κεντρική Λεωφόρο Ληξουρίου – περιοχή Γηροκομείου

 

Εικόνα 1 Το υλικό από τον δρόμο μετά τις βροχές μετακινήθηκε στην απέναντι άκρη του χωραφιού

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ