
Ισχυρή αστυνομική παρουσία υπάρχει από νωρίς το πρωί στο λιμάνι του Αργοστολίου, ενόψει του ελλιμενισμού του ισραηλινού κρουαζιερόπλοιου Crown Iris. Το πλοίο, που πραγματοποιεί δρομολόγια σε ελληνικά νησιά στο πλαίσιο της κρουαζιέρας της εταιρείας Mano Maritime, κατέπλευσε στο «μπαστούνι» του Αργοστολίου υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας, εξαιτίας φόβων για επεισόδια.
Ισχυρή αστυνόμευση στο βροχερό λιμάνι

Η άφιξη του Crown Iris συνέπεσε με έντονη βροχόπτωση, ωστόσο η εικόνα στο λιμάνι θυμίζει κατάσταση επιφυλακής. Δεκάδες αστυνομικοί βρίσκονται σε διάφορα σημεία περιμετρικά της προβλήτας, ενώ οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν παραταχθεί προληπτικά ώστε να αποτρέψουν κάθε πιθανότητα έντασης.
Ήδη από τις προηγούμενες ημέρες, με ανακοίνωσή του, το Λιμεναρχείο Αργοστολίου είχε απαγορεύσει τη διέλευση οχημάτων περιμετρικά της παραλιακής ζώνης πέριξ του «Μπαστουνιού», προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή και ασφαλής άφιξη του πλοίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες του eKefalonia, αριστερές οργανώσεις είχαν καλέσει σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στον ελλιμενισμό του ισραηλινού κρουαζιερόπλοιου, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στις επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα.










