Συνάντηση Κ. Μητσοτάκη με τον γενικό διευθυντή του Ταμείου για την Ανάπτυξη και Ανασυγκρότηση της Λιβύης
Πολιτική
08/09/2025 | 17:10

Συνάντηση με τον γενικό διευθυντή του Ταμείου για την Ανάπτυξη και Ανασυγκρότηση της Λιβύης, Μπελκασίμ Χαφτάρ, είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, στην οποία συμμετείχε και ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, επαναβεβαιώθηκαν οι ιστορικές σχέσεις Ελλάδας και Λιβύης, ενώ συζητήθηκαν τρόποι ενίσχυσής τους στον οικονομικό και εμπορικό τομέα.

Αναφορικά με το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο, η Ελλάδα είναι σαφής και ξεκάθαρη, ενώ το μόνο θέμα που συζητά η χώρα μας είναι ο καθορισμός ΑΟΖ.

Επισημαίνεται ότι η Βεγγάζη δεν έχει αναγνωρίσει το μνημόνιο, ενώ η κυβέρνηση εθνικής ενότητας της Τρίπολης έχει σεβαστεί τη μέση ελληνική γραμμή στο καθορισμό των θαλασσίων οικοπέδων της.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ