
Μετά το πανελλαδικό κάλεσμα της Μαρίας Καρυστιανού για συγκεντρώσεις σε όλες τις πόλεις της χώρας, δεκάδες πολίτες κάθε ηλικίας συγκεντρώθηκαν και στο Αργοστόλι το απόγευμα της Κυριακής (06/09), διεκδικώντας δικαιοσύνη για τα θύματα του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη.
Η πρωτοβουλία της κ. Καρυστιανού ήρθε με αφορμή την ολοκλήρωση της ανακριτικής διαδικασίας από τον εφέτη ανακριτή Σωτήρη Μπακαΐμη την περασμένη εβδομάδα. Με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάλεσε τους πολίτες να δώσουν το «παρών» όχι μόνο στην Αθήνα, αλλά και σε πλατείες σε όλη τη χώρα, γράφοντας χαρακτηριστικά: «6 Σεπτεμβρίου κατεβαίνουμε στις πλατείες! Σε όλη την Ελλάδα!».
Η πλατεία Αργοστολίου δεν είχε την κοσμοσυρροή του περασμένου χειμώνα, ωστόσο οι παρευρισκόμενοι έδωσαν δυναμικό παλμό φωνάζοντας το σύνθημα «Δικαιοσύνη». Εκτός από το ζήτημα των Τεμπών, υψώθηκαν και πανό με μηνύματα κατά του πολέμου στην Παλαιστίνη.
Η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε με πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.
Το φωτορεπορτάζ για το ekefalonia.gr επιμελήθηκε ο Ορφέας Γεωργάκης.


















