Ενωμένοι οι Θηνιάτες: Ζητούν τέλος στον εμπαιγμό με τις ανεμογεννήτριες [εικόνες]
Αυτοδιοίκηση
30/07/2025 | 19:30

Σαφές μήνυμα ενότητας και αποφασιστικότητας από τη Γενική Συνέλευση στα Καρδακάτα – Αίτημα για αποκατάσταση της νομιμότητας και άρση της αυθαιρεσίας.

Ενωμένοι οι Θηνιατες αποφάσισαν στην Γενική Συνέλευση τους που έλαβε χώρα την Δευτέρα το βράδυ στα Καρδακάτα, να διεκδικήσουν οριστικά τα αντισταθμιστικά οφέλη που τους αναλογούν ως προς τις ανεμογεννήτριες ,που κακώς έχουν θεωρηθεί ως ανήκουσες στα διοικητικά όρια άλλων Δημοτικών Κοινοτήτων.

Προσωπικά ενημέρωσα (την Γενική Συνέλευση ότι πλέον είναι στην αρμοδιότητα του Δήμου Αργοστολίου η ορθή διευθέτηση του μείζονος αυτού ζητήματος και ο τερματισμός των καταστάσεων τύπου ΟΠΕΚΕΠΕ στο νησί μας με την απόδοση αντισταθμιστικών ωφελών σε Δημοτικές Κοινότητες που δεν τα δικαιούνται. Βέβαια η αποκατάσταση της νομιμότητας δεν είναι εύκολη υπόθεση καθώς κάποιοι έχουν “καλομάθει” κι αντιδρούν.

Πηγή facebook Παναγής Κωνσταντάτος // Τοπική Κοινότητα Θηναίας

Γι” αυτό το λόγο οι Θηνιάτες αποφάσισαν το θέμα να τεθεί πλέον επί τάπητος στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αργοστολίου ώστε να τερματισθεί ο εμπαιγμός τους και η πρόδηλη αυθαιρεσία εις βάρος τους. Για τους μη γνωρίζοντας να υπενθυμίσουμε ότι τις ανεμογεννήτριες εντός των Διοικητικών Ορίων της Κοινότητας Θηναίας, τις έχουν δηλώσει ψευδώς ως δικές τους άλλες κοινότητες παρότι μεσολαβούν δύο και τρείς Δημοτικές Κοινότητες από την Κοινότητα μας. Ορθά το Κτηματολόγιο έχει τοποθετήσει στο χάρτη του Κτηματολογίου τα τοπωνύμια, δηλαδή όπως αναφέρονται είναι μόνο στα έγγραφα Διοικητικών Δικαστηρίων από 1914 έως το 1960 Τ.Κ Θηναίας και τα οποία καταπατώνται. Ευχαριστούμε τα μέλη του Δημ. Συμβουλίου κ,κ, Γ Λυκούδη, Ανουσάκη, Κουρούκλη που παραβρέθηκαν και δήλωσαν ότι στηρίζουν το δίκαιο αίτημα μας.

Μετά Τιμής οι Πολίτες της Τ.Κ Θηνιάς.

ΥΓ. Στη συγκέντρωση επίσης παρών ήταν και η πρόεδρος Θηναίας Μουλίνου Πηγή που ασχολείται με το θέμα σοβαρά πού εκπροσωπούσε την Δημοτική αρχή Αργοστολίου.

Πηγή facebook Παναγής Κωνσταντάτος // Τοπική Κοινότητα Θηναίας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ