Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η πρώτη μουσικοχορευτική εκδήλωση του Πολιτιστικού Λαογραφικού Συλλόγου «ΡΟΙΔΟ» [εικόνες]
Πολιτισμός
26/05/2025 | 07:07

Σε εορταστικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 25 Μαΐου, στον ιστορικό χώρο του Θαλασσόμυλου, η πρώτη μουσικοχορευτική εκδήλωση του Πολιτιστικού Λαογραφικού Συλλόγου «ΡΟΙΔΟ», σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Φωκάτων.

Το κοινό είχε την ευκαιρία να απολαύσει ένα πλούσιο πρόγραμμα με παραδοσιακούς χορούς από κάθε γωνιά της Ελλάδας, με ιδιαίτερη έμφαση στους χορούς των νησιών μας. Ξεχώρισαν ο Μπάλος και ο τοπικός χορός Ρόιδω, μαγεύοντας τους παρευρισκόμενους.

Την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό ο πρόεδρος του Συλλόγου «ΡΟΙΔΟ» κ. Σπύρος Μένεγος, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν η Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας και Απόδημου Ελληνισμού κα Ελένη Παπαναστασάτου, ο πρόεδρος του ΠΣ Φωκάτων κ. Νίκος Φωκάς και ο σύμβουλος του Δημάρχου Αργοστολίου για θέματα Πολιτισμού, κ. Βίκτωρ Ρουχωτάς.

Η βραδιά εξελίχθηκε σε μια υπέροχη γιορτή της λαϊκής παράδοσης, με τους συμμετέχοντες και το κοινό να διασκεδάζουν και να αναδεικνύουν την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας.

Το φωτορεπορτάζ για το eKefalonia.gr είναι του Πάνου Σταθάτου.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ