Αλλάζει το σκηνικό του καιρού και έρχονται υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή επικρατούν σήμερα Παρασκευή 24 Ιανουαρίου στις περισσότερες περιοχές, ωστόσο επιδείνωση θα σημειώσει ο καιρός από τις πρώτες ημέρες του Φεβρουαρίου.
Συγκεκριμένα νέα εισβολή ψυχρών αεριών μαζών θα πλήξει τη χώρα από τις αρχές του επόμενου μήνα και συγκεκριμένα από το διήμερο 2-3/2, σύμφωνα με την πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου που έκανε λόγο και για εκπλήξεις μεχιόνια.
Από την άλλη ο διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), Θοδωρής Κολυδάς σημειώνει πως οι εκτιμήσεις για χιονοπτώσεις δεν είναι ασφαλείς. «Από τον χώρο του διαδικτύου καλλιεργούνται φρούδες ελπίδες και «ειδήσεις» για πολυπόθητους χιονιάδες, αλλά οι αβεβαιότητες είναι μεγάλες» απαντά χαρακτηριστικά.
«Χωρίς σημαντικές βροχές μέχρι και τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδος στη χώρα , ενώ πρόσκαιρα -λίγο πριν τα τέλη του μήνα- θα έρθουν πολυπόθητες βροχές από τα δυτικά. Η θερμοκρασία θα είναι υψηλή για την εποχή τις επόμενες ημέρες με τάση τάση επανόδου σε κανονικές τιμές στο τέλος του μήνα.
Από τον χώρο του διαδικτύου καλλιεργούνται φρούδες ελπίδες και “ειδήσεις” για πολυπόθητους χιονιάδες , αλλά οι αβεβαιότητες είναι μεγάλες και ο προγνωστικός ορίζοντας περιορισμένος. Αυτό διακρίνεται και στο σχετικό μετεώγραμμα».
Παγετός σημειώθηκε τις πρωινές ώρες της Παρασκευής 24/01 στα βόρεια ηπειρωτικά τμήματα, με τη χαμηλότερη ελάχιστη θερμοκρασία να καταγράφεται στον Νέο Καύκασο Φλώρινας με -3,6 °C.
Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr οι οκτώ χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες τις πρωινές ώρες της Παρασκευής 24/01, παρουσιάζονται στον παρακάτω Πίνακα.
