Θεόφιλος Μιχαλάτος: Ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε τα πάντα!
Αυτοδιοίκηση
28/10/2024 | 09:06

Συμπληρώνονται φέτος 84 χρόνια από την απόρριψη του ιταλικού τελεσιγράφου και της εκκίνησης ενός δύσκολου αγώνα που έγραψε νέες ένδοξες στιγμές για τη σύγχρονη ελληνική ιστορία. Ο λαός μας βρισκόταν τότε σε σαφώς μειονεκτική θέση, έναντι των εξοπλισμένων και κραταιών Ιταλών, των οποίων οι στρατηγοί και ο ίδιος ο Μουσολίνι έκαναν το μοιραίο λάθος να υποτιμήσουν τη δύναμη της ελληνικής ψυχής! Η αναλογία των επιτιθέμενων Ιταλών έναντι των αμυνόμενων Ελλήνων στο μέτωπο της Ηπείρου ήταν δύο προς έναν. Γι’ αυτό οι Ιταλοί εκτιμούσαν μία γρήγορη και άνετη επικράτηση. Όμως η ζωή επιφυλάσσει εκπλήξεις…

Ο Ιωάννης Μεταξάς εξέφρασε το φρόνημα ολόκληρου του Ελληνικού λαού όταν απάντησε το θρυλικό πλέον «ΟΧΙ» στο Ιταλικό τελεσίγραφο. Ο Ελληνικός λαός συσπειρώθηκε και έγινε όλος μία γροθιά ενάντια στον άδικο εισβολέα. Το έπος του 40 γράφτηκε από την ομοψυχία και την μαχητικότητα των προγόνων μας που δεν έκατσαν να αναλύσουν τους αριθμούς των στραταρχών, αλλά έδωσαν τον υπέρτατο αγώνα με αυτοθυσία στην πρώτη γραμμή.

Το ιστορικό δίδαγμα που προκύπτει δε θα πρέπει να λησμονιέται από την σκέψη μας σήμερα και για πάντα. Όποτε κι αν εμείς οι Έλληνες βρεθήκαμε ενωμένοι, κάναμε θαύματα! Με ενότητα οφείλουμε να προχωρήσουμε και σήμερα. Μαζί να πολεμήσουμε για τις κοινές αξίες μας. Μαζί να κερδίσουμε μικρές και μεγάλες νίκης της καθημερινότητας. Μαζί να θωρακίσουμε τις κοινωνίες μας από φαινόμενα υποχώρησης και να τις καταστήσουμε ενεργές, συμμέτοχες και παραγωγικές.
Με απεριόριστο σεβασμό αποτίουμε την οφειλόμενη τιμή στους αγωνιστές προγόνους μας.

Με αλύγιστη θέληση προχωράμε μπροστά για να δικαιώσουμε τον Αγώνα τους!

 

Χρόνια πολλά Ελλάδα! Χρόνια πολλά σε όλες και σε όλους! Η πατρίδα μας ήταν, είναι και θα συνεχίσει να βρίσκεται στη σωστή πλευρά της ιστορίας.

 

Ο Δήμαρχος Αργοστολίου
Θεόφιλος Μιχαλάτος

eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ